Chiefs, Pats, Rams & Saints in Conference Championship

De Kansas City Chiefs zijn volgende week zondag gastheer van hun allereerste AFC Championship Game. In het Arrowhead Stadion is New England Patriots de tegenstander. In de NFC staan de Los Angeles Rams en de New Orleans Saints tegenover elkaar. De Superdome in Louisiana is plaats van handeling.

De AFC-finale kreeg zondagavond vorm toen de New England Patriots geen spaan heel hielden van de Los Angeles Chargers. De bezoekers konden nog tot 7-7 mee komen, maar daarna was het een eenzijdige wedstrijd. De verdediging van New England hield Philip Rivers erg kort en de running game van de Patriots (drie rushing touchdowns van running back Sony Michel) deed hierna de rest: 41-28.

Kansas City plaatste zich zaterdagavond al. Vooral de verdediging van de Chiefs was in eigen huis heer en meester en gaf tegenstander Indianapolis Colts geen duimbreed toe. Kansas plaatste zich met een 31-13 overwinning. Het was de eerste play-off overwinning in 25 jaar en de eerste AFC Championship sinds 1994.

In de NFC was Los Angeles Rams zaterdag te sterk voor Dallas Cowboys. De ploeg uit Texas kwam in de tweede helft nog wel terug, maar een belangrijke fourth down stop ver in de tweede helft was beslissend. De Rams konden de wedstrijd uitlopen op het conto van running back C.J. Anderson, die de Cowboys de hele wedstrijd de hielen had laten zien. Zowel hij (123 yards) als Todd Gurley (115 yards) vermaalden de ploeg uit Dallas over de grond.

Zondagnacht werd bekend dat New Orleans Saints volgende week de tegenstander is. New Orleans had in eigen huis de grootste moeite om Philadelphia Eagles van zich af te houden. De eerste kwart wist New Orleans niet waar het team het zoeken moest. De Eagles scoorden aan de hand van quarterback Nick Foles twee keer en er was een onderschepping voor nodig om New Orleans weer in het gareel te krijgen. Uiteindelijk wisten de Saints een 0-14 achterstand om te buigen in een 20-14 voorsprong.

Een laatste verwoede poging van Nick Foles om terug te keren naar de Super Bowl strandde toen de verdediging van de Saints de quarterback voor de tweede keer onderschepte.

Wil je de Super Bowl met honderden anderen American footballfans beleven op large screen? Kom dan naar de Super Bowl Party in ‘Het Sieraad’ in Amsterdam. Kaarten zijn hier beschikbaar.