Gridiron

Never miss a down!

Supermisbaksel in Atlanta

Tom Brady heeft zijn zesde ring. Eén van de beste quarterbacks aller tijden had zelf echter minimale inbreng tijdens Super Bowl LIII, die uiteindelijk door zijn New England Patriots werd gewonnen met 13-3 van de Los Angeles Rams.

Die lage score verraadt meteen wat voor draak van een wedstrijd deze Super Bowl was. Het was de laagste gecombineerde score in de geschiedenis van de eindstrijd. Miami won in het perfecte seizoen ooit een Super Bowl met 14-7 van Washington Redskins. En niet alleen de wedstrijd was ruk, ook het entertainment viel vies tegen. Op Twitter werd dan ook massaal geklaagd onder de Superbowl-hashtag.

Beide teams konden aanvallend weinig brengen, alhoewel New England in ieder geval nog wat yards op de teller kreeg.

De wedstrijd begon nog voortvarend voor LA met een onderschepping van een Tom Brady-pass, maar daarna was het de verdediging van New England dat elke aanval van LA in de kiem scoorde. Los Angeles Rams leek zenuwachtig, vooral in de persoon van quarterback Jared Goff, en opende in Atlanta met acht punts op rij. Dat is een niet te benijden Super Bowl record.

Notabene in de belangrijkste wedstrijd van het jaar ging de aanval van hoofdcoach Sean McVay voor het eerst dit seizoen zonder punten de kleedkamer in. En met de 3-3 gelijkstand na drie kwarten was ook een historisch dieptepunt. Terwijl iedereen dacht dat de bodem van de put al was bereikt met de Halftime Show van Maroon 5.

In het laatste kwart zag een volgepakte Super Bowl Party in ‘Het Sieraad’ (een kleine 400 opblijvers) hoe Tom Brady toch weer een drive uit zijn klauwen wist te persen. Met een perfecte throw op Rob Gronkowski bracht hij running back Sony Michel in stelling voor de winnende touchdown.

Los Angeles kon daar, net zoals in de rest van de wedstrijd, niets tegenover stellen. Elke hoop op een comeback vervaagde toen Goff een draak van een bal richting endzone gooide, die door cornerback Stephon Gilmore werd onderschept.