Van 11 maart naar 1 april verplaatst AFBN inhaalprogramma toch 11 maart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het AFBN inhaalprogramma van 11 maart werd onlangs verplaatst naar 1 april, vanwege de Dutch Lions combine. Na lang beraad gaat de combine echter niet door en kunnen de wedstrijden tussen Den Haag Raiders – Nijmegen Pirates en Amersfoort / Purmerend – Groningen Giants toch op 11 maart plaatsvinden.

Wie denkt dat de kous daarmee af is, die heeft het mis. Sommige spelers van teams hebben namelijk de agenda voor zondag 11 maart gevuld met andere activiteiten, omdat ze niet van plan waren de Dutch Lions combine bij te wonen. De teams van die verenigingen beraden zich nu over het feit of ze überhaupt nog wel op die datum willen spelen.

Voor Den Haag Raiders – Nijmegen Pirates lijkt de vlieger niet op te gaan. De datum van 11 maart is de eerste en de enige datum die bij beide teams is bevestigd. Groningen heeft echter een aas in handen. Omdat Amersfoort / Purmerend feitelijk de wedstrijd (die oorspronkelijk in Amersfoort zou plaatsvinden, maar door het weer werd verplaatst naar Groningen) annuleerde, moet het dansen naar de pijpen van de Noorderlingen.

Groningen kan zelfs beslissen niet te spelen en Amersfoort daarmee een forfait aansmeren. Het team heeft daar wel een reden toe: als de Groningers akkoord gaan met 11 maart dan dienen zij drie weekenden op rij in actie te komen.

Voor wie over dit artikel nog vragen heeft: de koffie meet & greet met de nieuwe bondscoach op zaterdag 10 maart gaat wel gewoon door.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email