Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Onverschillige Cutler maakt zich geen zorgen

Jay Cutler gedraagt zich in de dagen voor de start van het trainingskamp van de Chicago Bears als een echte prof. Cutler, die statistisch gezien tot een van de betere quarterbacks uit de geschiedenis van de club hoort, zegt geen geen zorgen te maken over zijn arbeidscontract.

Cutler tekende in 2009, nadat hij naar de Windy City was gehaald in een monstertrade met de Denver Broncos, een contractverlenging tot en met het einde van het 2013 seizoen. Alhoewel zijn cijfers beter zijn dan menig ander quarterback uit de veelbewogen historie van de club, heeft de spelleider niet veel krediet in Chi-town. Onder offensive coordinators Mike Martz en Mike Tice boterde het niet echt. En hoewel hij vorig jaar werd herenigd met zijn oude Denver-teamgenoot Brandon Marshall, zette ook die reunie geen zoden aan de dijk. Met 19 touchdown passes, 14 interceptions en net 3000 yards moest Cutler concessies doen aan een offense die vooral gebouwd was rond de offensive line en Matt Forte.

De Bears hebben vijf van de zes afgelopen seizoenen de playoffs misgelopen. Het enige jaar dat de Bears wel doordrongen in januari, werden ze te kijk gezet door de Green Bay Packers. Saillant detail: Cutler kreeg toen de strontkar over zich heen, omdat hij weigerde die wedstrijd verder in actie te komen na een blessurebehandeling.

“Alles komt op zijn pootjes terecht,” zo zegt Cutler, die vaak verweten wordt erg stoicijns te zijn. “Als ik dit jaar niet goed speel, dan begrijp ik dat de kans klein is dat ik hier volgend jaar nog ben. Ik zit echter lang genoeg in deze business om in te zien dat er dan wel weer iets nieuws voorbij komt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *