Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brown vergeet een zak geld op te halen

Het missen van een aantal trainingen is nog nooit zo duur geweest. Cornerback Tarell Brown tekende in 2009 een driejarige verlenging waarvan 2013 het laatste seizoen zou zijn en in totaal kon hij $2,925 miljoen verdienen. 2 miljoen van die sardientjes kon hij opstrijken door simpelweg mee te doen met de vrijwillige activiteiten die de San Francisco 49ers organiseerden de afgelopen maanden, maar de cornerback kwam niet opdagen. En dus kan hij gedag zeggen tegen zijn geld.

Brown vernam donderdag na de training via Twitter dat hij zo’n clausule in zijn contract had staan en dat hij aanwezig had moeten zijn voor zijn geld. Zoals het een echte professional betaamt gaf hij direct zijn zaakwaarnemer de schuld en ontsloeg hij de arme man. Na een aantal belletjes met de Niners kwam Brown erachter dat hij inderdaad zijn geld misliep en was de cornerback behoorlijk overstuur. “Als ik van de clausules had geweten.. Dat is waar je ze voor betaalt, om je contract op te bouwen en je moet doen als het gaat om teamactiviteiten en workouts. Dat deed hij niet dus, als je het mij vraagt, moet hij dan gaan.”

Brown werd in 2007 gedraft, maar werd in 2011 een reguliere basisspeler voor de Niners. He startte alle 32 wedstrijden in het regulieren seizoen de afgelopen twee seizoenen. In totaal tackelde hij 57 ball carriers en onderschepte hij de bal tweemaal en was hij een van de beste cornerbacks in de NFL.

Ondertussen is Brown weer terug op aarde en zal hij rond de tafel gaan zitten met Jim Harbaugh om het over de merkwaardige zaak te hebben. Of hij extra gaat trainen om delen van het geld alsnog te ontvangen is nog niet duidelijk. “Ik hoop op het beste. Bid voor me.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *