Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Weis noemt zijn team ‘een hoop stront’

Coaches gaan soms heel ver om een getalenteerde speler aan zich te binden. De tijd van ordinaire huisbezoeken en mandjes met muffins hebben we ver achter ons gelaten. Charlie Weis heeft echter een nieuwe tactiek bedacht: gewoon je team van vorig jaar compleet afbranden.

Weis, sinds vorig jaar coach van het football team van Kansas, staat altijd garant voor wat pittige uitspraken en tijdens de media dag van de Big 12-conference stelde hij wederom niet teleur. Op de vraag hoe hij spelers overhaalde om voor Kansas te gaan spelen, zei hij: “Iedereen wil spelen, er is niemand die niet wil spelen. Dus ik zei: Heb je die hoop stront daarbuiten al gezien? Heb je daar al naar gekeken? Als je niet denkt dat je hier aan spelen toekomt, waar dan wel?”

Een opvallende uitspraak voor een coach, maar niet geheel onterecht. Zijn team eindigde laatste in de Big 12 met een record van 1-11, en was zowel aanvallend als verdedigend een ontzettend zwak team. Weis heeft gedurende het jaar meerdere malen gezegd dat hij opgezadeld was met een belabberd roster, maar heeft nu blijkbaar een andere aanvliegroute gevonden voor het probleem. Veel high-school spelers, die op zoek zijn naar een plek om in college te kunnen ballen, zijn geïnteresseerd in één ding: hoe snel sta ik op het veld. Weis geeft ze de kans om direct aan de bak te gaan.

Je kunt je voorstellen dat de opmerkelijke uitspraak van Weis een aantal spelers van vorig jaar tegen het verkeerde been stootte. Toch lijken ook die jongens een realistische blik op de zaak te hebben. Neem bijvoorbeeld fullback en captain Toben Opurum. “Ik bedoel, zo was het ook, het is de waarheid. We zetten geen goed product op het veld en hij vertelde gewoon hoe hij zich daarbij voelde. Hij had het ook anders kunnen verwoorden, maar zo is hij nu eenmaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *