Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Terrelle Pryor droomt van startplaats in Oakland

De Oakland Raiders geven hun Terrelle Pryor-droom nog niet op. De begenadigd atleet begint aan zijn derde seizoen in de league, en is volgens de Contra Costa Times niet van plan de starting job aan Matt Flynn cadeau te doen.

‘Elke keer als je een jongen met talent hebt, die hard werkt, dan zal hij beter worden’, zegt coach Dennis Allen van de Raiders. Vroeg in trainingskamp ziet hij een verschil met de Pryor die vorig jaar één wedstrijd startte voor de zilverzwarte formatie.

Tegen San Diego gooide Pryor vorig jaar 13/28 passes voor 150 yards, twee touchdowns en een interception. Hij rushte negen keer voor 49 yards en een score, maar wil in 2013 dus vooral plays als ‘normale’ quarterback maken. Hij zocht hulp.

Tom House, voormalig pitcher en gooi-guru, werkte in de off season met Pryor. House geeft zijn adviezen ook aan onder andere Tom Brady, en is dus geen kleine jongen in de wereld van de roterende pigskin.

Naar eigen zeggen is Pryor beter in zijn heupen en op zijn voeten gaan focussen, waardoor een pass als een pistoolschot van zijn handen zipt. ‘Ik heb nooit echt geweten hoe ik een football moest gooien’, zegt de voormalig Ohio State Buckeye. ‘Ik miste vandaag misschien vier of vijf op zo’n 80, 85 passes.’

Of Pryor het antwoord is, valt nog te bezien, maar Oakland heeft een injectie in de passing game nodig. Vorig jaar gooiden de Raiders de bal zo’n veertig keer per wedstrijd, vierde in de league. Mede door hun matige gemiddelde (59.8 procent, achttiende in de L) scoorden zij slechts achttien punten per wedstrijd, op zes na slechtste in de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *