Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Mensen met QB know-how zijn in Nederland op één hand te tellen’

Op wat voor manier is nog niet duidelijk, maar de Dutch Junior Lions zullen in de toekomst waarschijnlijk een kleine stempel van legendarische speler Joe Montana dragen. Drie coaches van de junior-formatie van het Nederlands American-football wonen in Italië een clinic van hem bij.

(foto Tahan van Duin)

Marcel Meijerink (headcoach), Sipke van de Zee (O-Line) en Marcel Wal (D-Line) zijn te gast bij de clinic via een mailing vanuit de Italiaanse bond, die bij Meijerink en zijn collegae binnenkwam. ‘We probeerden nog spelers en anderen mee te krijgen, maar dat werd te kort dag’, zegt Meijerink. Thuisblijvers overigens niet getreurd: Één en ander is te volgen via http://camp.americanbowl.org.

‘We gaan hier per positie kijken bij welke coaches we iets gaan leren’, zegt Meijerink over de werkwijze van zijn team. De lijst van coaches is een who-is-who van bekende- en minder bekende ex-NFL spelers. ‘Persoonlijk ga ik waarschijnlijk bij Joe Montana kijken, gewoon omdat we in Nederland betere quarterback-play nodig hebben.’

‘Mensen met quarterbacking know-how zijn in Nederland op een hand te tellen’, gaat hij gewaagd verder. ‘Nederland heeft een tekort aan goede QB’s.’ Het is daarom te hopen dat iets van de magie van ‘Joe Cool’ afgeeft op Meijerink, en dus zijn spelers. En is dat niet zo, dan is het kamp nog steeds nuttig.

Meijerink bezoekt elk jaar wel een paar clinics. ‘En ik kom er altijd met nieuwe energie, extra enthousiasme vanaf. Er zijn altijd wel ideeën of nieuwe technieken die je toe kunt passen, of je leert oude technieken vanuit een andere hoek bekijken.’

De Dutch junior Lions zitten in een lauwe periode. Meijerink en zijn staff proberen twee vriendschappelijke wedstrijden op te zetten met Duitse teams, en gaan kijken wat voor vlees zij met de volgende lichting (nu jonger dan zeventien) in de kuip hebben. ‘We willen een afscheidswedstrijd houden voor spelers van negentien die volgend jaar weg moeten. Dat moeten we eigenlijk ieder jaar organiseren.’

Houd Gridiron.nl in de gaten voor alle coverage rond de Dutch Junior Lions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *