Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans officieel thuis in Rotterdam

De 010 Trojans hebben een overeenkomst getekend, die ze de komende jaren een thuislocatie geeft op Sportpark de Vaan.

Stephan Tuinenburg, de voorzitter van de 010 Trojans, stak zijn trots niet onder stoelen of banken. ‘Het is een enorme stap in de goede richting en een enorm belangrijke steen in het fundament van de wederopbouw.’.   Een eigen trainingsveld en een gedeeld speelveld op een gunstige locatie zijn perfect voor de Trojans, die na een bewogen jaar weer helemaal op de weg terug zijn. ‘Deze thuisbasis geeft ons alle ruimte om verder te bouwen aan een gezonde en stabiele club.’   De Trojans delen het sportpark met voetbalvereniging BZC ’95. Tuinenburg: “We zijn hier eigenlijk per ongeluk terecht gekomen na de roemloze aftocht van de Charloisse Lagendijk. Maar we hebben ons vanaf de allereerste dag meer dan welkom gevoeld op dit sportpark. Het gevoel van ‘thuis’ zijn is dus zeker niets nieuws.”

De komende weken zullen de karakteristieke goalposts geplaatst worden, zodat het veld ook herkenbaar wordt als Footballveld. ’Iedere wedstrijd moet een feest worden, van begin tot het eind. Op zijn Amerikaans, dus een beleving voor jong en oud. Daar leent deze locatie zich geweldig voor!’, aldus penningmeester Edo vd Wouden.

De 010 Trojans werden begin juli kampioen van de derde divisie door Enschede Bronocs te verslaan. De ploeg uit Rotterdam vaart hiermee beter dan de andere American football-nieuwkomer die vorig jaar werd opgericht. De Nieuwegein New Legends zijn na een turbulente start alweer ter ziele. Ook dit jaar dient zich onder de AFBN-gelederen een aspirant-lid aan. In Middelburg werken ze aan een comeback, die naar alle verwachtingen in november geformaliseerd dient te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *