Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL seizoen is al verloren voor Jets, Eagles en Jaguars

Rara, het is groen en heeft geen baanzekerheid? Je kunt bij dit raadseltje bijna niet misgaan. Het gaat inderdaad om de quarterbacks van de New York Jets en de Philadelphia Eagles. Bij beide teams aan de oostkust durft de hoofdcoach nog geen beslissing te nemen over wie de aanvoerder wordt van zijn aanval. Meestal geen goed teken op weg naar een Super Bowl.

De enige succesvolle quarterback wissels tijdens het seizoen op weg naar een optreden in de Super Bowl zijn ingegeven door blessures. Ik herinner me Kurt Warner die beoogd starter Trent Green met succes verving aan het begin van het seizoen in 1999, waarna Tom Brady dit voorbeeld volgde in 2001 toen hij het roer overnam van een geblesseerde Drew Bledsoe. Hij leidde vervolgens de Patriots naar een ring. Vorig seizoen nog nam Kaepernick zijn kans waar bij de San Francisco 49ers toen Alex Smith geblesseerd raakte.

Teams die wisselen van spelverdeler, omdat de eerste keuze gewoonweg niet presteert, weten het tij eigenlijk nagenoeg nooit te keren om uiteindelijk kampioen te worden. De Arizona Cardinals, Cleveland Browns en de Miami Dolphins zijn enkele voorbeelden van teams die de afgelopen jaren veelvuldig andere spelverdelers in de basis opstelden. Je hoeft maar naar de draft volgorde te kijken van het daaropvolgende seizoen om te zien dat spelverdelers wisselen geen succes brengt, laat staan een winning-record.

Doe jezelf en jouw fantasy-team een lol. Kies geen Nick Foles, geen Michael Vick, geen Mark Sanchez en geen Geno Smith. Deze mannen in groen gaan dit jaar hun eigen ondergang tegemoet. Overigens hoef je daar niet echt groen voor te dragen. Het blauwgroen van de Jaguars is ook veelbelovend. Blaine Gabbert en Chad Henne kunnen zich voorbereiden op hetzelfde noodlot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *