Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Wie claimt Tulip Bowl XXX?

Na de succesvolle Tulip Bowl in Arnhem blijft het lang stil rond de toewijzing van de jubileumeditie van de jaarlijkse American football finale. Volgend jaar staan er drie Romeinse kruizen achter het spektakel, maar alhoewel de bidbookprocedure vroeger dan ooit werd geopend (november 2012) heeft zich nog geen enkele vereniging voor het paradepaardje gemeld.

De aankondiging van de dertigste editie deed tijdens de Algemene Ledenvergadering in november 2012 wel wat footballharten sneller kloppen, maar tot een officiele bidbookpresentatie kwam het tot dusver niet. De Amersfoort Untouchables en de Amsterdam Crusaders stonden destijds vooraan som de bidbook-voorwaarden te ontvangen, maar een daadwerkelijke presentatie laat op zich wachten.

Voor football zou het goed zijn als de finale terugkeert naar de bakermat waar het begin jaren tachtig allemaal begon. In Amsterdam gooiden toen enkele (niet eens uit de kluiten gewassen) kerels met een ovaal op het Museumplein. Jarenlang bestempelden men de Amsterdam Rams en de Amsterdam Crusaders als het football Walhalla. De finale zou in de hoofdstad goed passen. Er staan niet voor niets drie kruizen op de Amsterdamse paaltjes.

Wel is het aan te raden om voor het eerst in de geschiedenis eens een Belgisch model te bewandelen, waarbij een organisatie zich dagelijks bezighoudt met de organisatorische perikelen van het showstuk. Er gaan geruchten dat er op de oevers van de Tweede Maasvlakte een partij is, die bezig is aan een alleraardigst model om van de Tulip Bowl een renderend meesterwerkje te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *