Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

De Butt van Butt Fumble laat 2 miljoen liggen

Hij had twee miljoen dollar kunnen verdienen voor een jaar blocken in Dallas. Helaas wil offensive lineman Brandon Moore niet verhuizen en besloot hij uren na een akkoord alsnog zijn contract bij de Cowboys niet te tekenen en met pensioen te gaan. Hij zal nu niet alleen worden herinnerd als de Butt van de Butt Fumble, maar ook als degene die twee miljoen liet liggen vanwege heimwee.

Brandon Moore speelde tien jaar voor de New York Jets. J-E-T-S, Jets, Jets, Jets… iets anders wil hij klaarblijkelijk niet horen. De Dallas Cowboys wilden hem een contract aanbieden, nu er wat blessures zijn op de offensive line.  Hij zou twee miljoen kunnen verdienen voor nog maar één jaartje spelen; 500.000 dollar tekengeld, basissalaris 1,25 miljoen dollar en 250.000 dollar voor speeltijd. Er zijn slechtere manieren om aan je geld te komen.

Het duurde al even voordat hij akkoord ging met het voorstel van de Dallas Cowboys. Maar na een nachtje slapen kon hij toch zijn familie niet missen door te verkassen richting het Westen. Hij prijst zich gelukkig met tien jaar op dezelfde plek wonen bij zijn familie. Waarschijnlijk heeft zijn fase in Glasgow toen de Jets hem naar de Scottish Claymores stuurden in 2002 weinig goed gedaan. Dat heimwee gevoel wil hij niet nog eens ervaren en hij gaat nu zelfs helemaal met Football-pensioen.

Toch zonde geld voor 2 miljoen euro. Het hij nog een jaar de tijd gehad om een onuitwisbare Football indruk te maken. Hij bereikte in seizoen 2011 nog de Pro Bowl, maar op Thanksgiving Thursday 2012 maakte hij een onuitwisbare indruk toen quarterback Mark Sanchez zijn billen liep, de bal losliet, waarna de Patriots wisten te scoren. De butt fumble werd bij Sportscenter nog verkozen tot het meest memorabele moment van het afgelopen seizoen. Het leverde Brandon Moore de naam van Butt van de Butt Fumble op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *