Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Amsterdam Panthers kijken naar boven

De staf van de Amsterdam Panthers is uitgebreid met twee ervaren coaches. De Panthers, die dit seizoen in de halve finale strandden tegen stadsgenoot Crusaders, breiden zich uit met Kyle Gerstner en Richard Weaver. Beide coaches houden zich op aan de verdedigende zijde van de bal. Gerstner neemt hierbij de defensive line voor rekening, terwijl Weaver aan de slag gaat met de linebackers.

De groei aan coaches signaleert een professionaliseringsslag bij de tweede ploeg uit de hoofdstad. Gerstner is een voormalig offensive lineman van Lawrence University, die ook aan de andere kant van de lijn zijn mannetje stond. Weaver was in Nederland eerder betrokken als hoofdcoach van de Amersfoort Untouchables.

Eerder bereikten de Panthers overeenstemming met de Nationale Rugby Bond over het gebruik van een fitnessruimte. De ploeg is afgelopen maandag weer met de trainingen begonnen.

Hoofdcoach Markus Zielke toont zich strijdbaar op Facebook. Met de inspanningen hoopt de halve finalist eindelijk de laatste horde te kunnen nemen richting de Tulip Bowl. De laatste seizoenen werd de formatie telkens in de halve finale gewipt. “Het is fantastisch om weer op het veld te staan. Met vijf ervaren coaches en veel enthousiaste jeugdspelers kijken we met een verfrissende blik naar de toekomst. Mijn footballverslaving is weer helemaal boven komen drijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *