Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hartverscheurende oorlogskreet Akwasi Mensah

Voormalig Admirals-speler Akwasi Mensah heeft zijn terugkeer naar de gridiron bevestigd. Volgens de talentvolle 27-jarige linebacker is zijn motivatie om weer het veld op te gaan aangewakkerd door de prestaties van de Crusaders de afgelopen seizoenen. “Ik mis mijn Cru familie te veel,” zo stelt de verdediger. “Ik wil helpen om de Tulip Bowl weer terug te brengen naar Amsterdam, waar de trofee thuishoort.”

Akwasi Mensah klinkt als een voleerde Ray Lewis. Via e-mail geeft hij voeding aan zijn wens om weer op het veld te staan. “Mijn motto is: bake the bricks, build the castle back up and reclaim the throne!”.

Tussen de regels door verklapt de Crusader dat zijn terugkeer niet eenmalig is. Er zitten nog meerdere seizoenen in de benen van Mensah. De Crusaders spelen volgend jaar geen EFAF Cup, maar toch heeft hij zijn zinnen gezet op een Europees avontuur: “Ik wil nog een EFAF avontuur met mijn Cru familie beleven en verder komen dan de halve finale.”

Mensah geeft verder aan dat ook zijn ziekte een motivatie is om weer de schrik van de Nederlandse velden te worden. Mensah werd in 2011 gediagnostiseerd met diabetes type 1. De voormalig NFL Europe Player of the Week wil, naar eigen zeggen, ‘de ziekte een poepie laten ruiken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *