Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fan Equity Index: Cowboys hebben trouwste fans

De Dallas Cowboys doen hun bijnaam als America’s Team eer aan. Dit althans volgens twee studenten van Emory University (Atlanta). Zij ontwikkelden een eigen Fan Equity Index om te bepalen welk NFL team de trouwste fans heeft. De top tien was weinig verrassend, maar daarna blijkt loyaliteit toch anders dan verwacht.

Om te bepalen welke fans het meest trouw en ondersteunend zijn aan hun team, werd niet alleen rekening gehouden met de kaartverkoop. Ook werd onder meer gekeken naar het aantal gewonnen en verloren wedstrijden, dichtbevolktheid van de omgeving van het team en het gemiddelde inkomen. Dit samen maakte de Fan Equity Index.

Raider Nation
De Oakland Raiders kwamen als team uit de bus met de minst trouwe fans. Als we weten dat deze ploeg de minste toeschouwers weet te trekken is dat niet vreemd, maar anderzijds is de Raider Nation berucht om haar onvoorwaardelijke steun. Ook verrassend is dat de meervoudig Super Bowl winnaar uit San Francisco erg laag staat.

Ook de Eagles zouden in de volksmond trouwe supporters hebben, toch staan zij pas zeventiende. Voor Gridiron niet verrassend, want met eigen ogen werd aanschouwd dat twee jaar terug het stadion al leeg liep in het begin van het derde kwart toen de eigen ploeg ver achterstond tegen de Patriots.

WC Eend
Dat de betrouwbaarheid van de studenten lijkt overigens niet in het geding. Het duo studeert namelijk in de Atlanta regio, maar plaatste Atlanta wel als 31ste op de ranglijst. Duidelijk geen onderzoek van het niveau WC Eend bevestigt WC Eend!

De lijst:
1. Dallas Cowboys
2. New England Patriots
3. New York Jets
4. New Orleans Saints
5. New York Giants
6. Indianapolis Colts
7. Chicago Bears
8. Baltimore Ravens
9. Pittsburgh Steelers
10. Tennessee Titans
11. San Diego Chargers
12. Denver Broncos
13. Washington Redskins
14. Green Bay Packers
15. Carolina Panthers
16. Houston Texans
17. Philadelphia Eagles
18. Minnesota Vikings
19. Cincinnati Bengals
20. Cleveland Browns
21. Kansas City Chiefs
22. St. Louis Rams
23. Seattle Seahawks
24. Buffalo Bills
25. Miami Dolphins
26. San Francisco 49ers
27. Jacksonville Jaguars
28. Detroit Lions
29. Tampa Bay Buccaneers
30. Arizona Cardinals
31. Atlanta Falcons
32. Oakland Raiders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *