Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rookie Quarterbacks Klaar voor Bloopers

Verrassend of niet, maar vandaag kregen twee rookie quarterbacks hun basisplaats toegewezen. Zowel Geno Smith bij de Jets als E.J. Manuel bij de Bills kregen hun kans vooral dankzij een blessure van hun meer ervaren concurrent. Het vertrouwen spat er dus niet vanaf. Reken er maar op dat je maandag een mooie blooper-video kunt terugkijken van hun beider debuut. 

Bij de Buffalo Bills is de positie van quarterback nu al behekst. E.J. Manuel moest in de preseason al een knie-operatie ondergaan. Kevin Kolb ontving zijn zoveelste hersenschudding en is voor het seizoen al uitgeschakeld. De snel ingevlogen Matt Leinart speelde slechter dan hij daarvoor al deed en is alweer ontslagen. Enige optie is dus E.J. Manuel. Hij is zondag nog maar net fit, wat alleen maar meer voer geeft aan het gevoel dat het één blunderfestival wordt.

Bij Geno Smith gaat het waarschijnlijk niet veel beter worden. Het vertrouwen in de quarterback is groter bij hemzelf dan de buitenwereld. Hij kon zelfs Mark Sanchez, het lachertje van de NFL, niet overklassen. Sterker nog. Sanchez speelde beter in de preseason. Die blesseerde echter zijn schouder, waarna pas de beslissing gemaakt kon worden dat Smith in de basis mag beginnen. Met het binnenhalen van Brady Quinn en Matt Simms staan er al twee opvolgers klaar.

Ondertussen zeggen bronnen dichtbij Mark Sanchez dat de voormalig aanvallend aanvoerder van de Jets vreest voor zijn eigen lot. Hij denkt dat de Jets’ organisatie van hem af wil en de schouderblessure gaat gebruiken om hem goedkoop af te schepen naar de Injured Reserve List. News Flash: ‘Ja, Mark… de Jets willen van je af, je bent namelijk de zoveelste USC-quarterback die het in de NFL niet kan maken’.

Al met al is het een grote bende bij de Bills en de Jets als het gaat om de quarterback-positie. Geen goede bodem voor succes. Maar de verwachtingen zijn zo laag, dat Manuel en Smith zondag alleen maar positief kunnen verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *