Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Rassenrellen’ op Eagles training -UPDATE filmpje

Lang verwacht, toch gekomen… Een ruzie tussen de blanke Riley Cooper en een Afro-Amerikaanse mede-speler. Tijdens een non-contact training van de Philadelphia Eagles ontstond er een ouderwets potje duwen en trekken tussen receiver Cooper en cornerback Cary Williams. Deze laatst genoemde was eerder uitgesproken negatief over samenspelen met de ballenvanger van wie onlangs een racistisch getint filmpje verscheen.

Na een afkoelperiode leek de rust wedergekeerd in Philadelphia. Eigenlijk was er de gehele preseason geen vuiltje aan de lucht als het gaat om Riley Cooper. Tot hij vandaag naast Williams liep bij een diepe aanvalsroute. Er ontstond een duw- en trekgevecht met een felle woordenwisseling. Wat er gezegd is weet niemand, want hoofdcoach Chip Kelly traint altijd met luide muziek om iedereen te laten wennen aan het lawaai van het publiek.

Een mede-cornerback haalde het duo uit elkaar, waarna Cooper wegliep. Cary Williams was er vervolgens nog niet klaar mee, gooide zijn helm op de grond en deed weer een poging om de blanke receiver aan te vallen. Dit keer greep Michael Vick aan. Het is te flauw om hier te zeggen dat Vick ook wel weet hoe hij tussenbeide moet komen in een hondengevecht…

UPDATE: Bekijk hier de schermutselingen

Historie van vechten
Uiteraard is iedereen klaar met zijn mening waarom deze ruzie ontstond. Oud-zeer ten aanzien van Cooper zal meespelen. Maar gelet op het C.V. van Williams, blijkt deze cornerback sowieso een heethoofd. Tijdens een gezamenlijke training met de New England Patriots werd hij ook al weggestuurd na een robbetje vechten. Als speler van de Baltimore Ravens kreeg hij ook al meerdere boetes voor duw- en trekwerk met tegenstanders (zelfs met zijn huidige teamgenoot DeSean Jackson). In de laatste Super Bowl ontliep hij nog een boete toen hij eigenlijk een scheidsrechter duwde.

Al met al weer lekker voer om over te schrijven richting de openingswedstrijd van het seizoen voor de Eagles. Hoeft overigens niets te betekenen voor het resultaat zondag tegen de Redskins. Bij de Amsterdam Admirals in 2005 gingen twee teamgenoten ook vol op de vuist met elkaar in de laatste training. Het bracht de World Bowl winst niet in gevaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *