Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gronkowski Is Thuisgebleven

De New England Patriots doen het zondagavond tegen de Buffalo Bills zonder hun tight end Rob Gronkowski. Afgelopen nacht is zijn blessurestatus van ‘Doubtful’ aangepast in ‘Out’. Tom Brady staat hiermee voor een flinke opgave om de aanval door de lucht te verplaatsen. Met het wegvallen van ‘The Gronk’ doet in totaal 83% van zijn passing yards van vorig jaar niet mee. 

Dat Gronkowski niet meedoet is geen echte verrassing. Na zijn rugoperatie in juni hadden de Patriots hem al op de PUP-lijst (Physically Unable to Perform) lijst gezet. Als ze hem hierop hadden laten staan had hij sowieso de eerste zes wedstrijden niet mee mogen doen. Kort voor de deadline haalde zijn team hem toch van deze lijst af, omdat hij waarschijnlijk voor week 6 al aan spelen kan toekomen. De revalidatie gaat echter ook weer niet zó voorspoedig dat hij vandaag al kan meespelen. Aanstaande donderdag lijkt ook een ‘brug te ver’ en dus richten de Patriots’ fans zich op week 3 tegen de Bucs.

Tom Brady mist dus vijf van zijn favoriete doelwitten van vorig jaar: Rob Gronkowski, Aaron Hernandez, Brandon Lloyd, Wes Welker en Danny Woodhead. Hiervoor kwam Danny Amendola over van de Rams. Tijdens de preseason was er al een goede chemie te zien met Brady, maar een liesblessure kan een flitsende start in een echte wedstrijd danig negatief beïnvloeden. De ogen zijn daarom gericht op tight end Zack Sudfeld. Een 26-jarige rookie, niet gekozen in de draft, maar wel opvallend aanwezig in de preseason.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *