Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady, Patriots sluipen voorbij Bills

De New England Patriots hebben de wederom de eerste wedstrijd van het seizoen omgezet in winst. Tegen divisiegenoot Buffalo hadden de Patriots het lastig, maar uiteindelijk stond Tom Brady toen het er toe deed. Door een last-minute fieldgoal van Stephen Gostkowski wonnen de Pats: 23-21.

De match-up tussen New England en Buffalo begint traditie te worden aan het begin van het seizoen. De Patriots hebben het traditioneel gezien makkelijk tegen de noorderlingen, maar de afgelopen jaren gaat het Brady toch niet zo makkelijk af. Zo had hij vorig jaar een ware ontsnapping nodig om het seizoen met winst te startten en ook dit jaar was een comeback nodig om de ‘W’ veilig te stellen.

Aan de start lag het in ieder geval niet voor de Pats. Brady leek scherp en vond zijn mannen gemakkelijk. Al na iets meer dan vier minuten vond hij een oude bekend in het doelgebied van de Bills. Julian Edelman was het eindstation van een laser van Brady en die combinatie zette de ploeg van Bill Belichick op een 7-0 voorsprong. Hetzelfde duo was verantwoordelijk voor de tweede touchdown van de Pats. Die tweede zevenpunter betekende een 17-7 stand in het voordeel van de mannen uit Foxborough vlak voor de rust. Toch ging Buffalo met het momentum de kleedkamer in. Robert Woods ontving een pass van de prima spelende EJ Manuel en bracht de achterstand van zijn ploeg terug tot drie punten.

Dat momentum gaf de Bills in de tweede helft vleugels. Met name defensief gezien zaten de mannen van Doug Marrone continue achter Brady aan, die nauwelijks tijd had om aan te leggen. Met het balbezit wisten de Bills zelf wel te scoren en het was Stevie Johnson die zijn trashtalk gewicht gaf. Hij liet twee verdedigers achter zich alsof ze stil stonden en ving over zijn de schouder de prima pass van Manuel voor een 21-17 voorsprong. Het was nu aan de defensie van de Bills om deze stand over de streep te trekken, maar die boog net teveel in het voordeel van de Pats. Twee fieldgoals van Gostkowski, waarvan één vijf seconden voor tijd, gaven de Patriots de leiding en uiteindelijk ook de winst in de cruciale openingswedstrijd.

De opluchting was naderhand groot bij de Patriots, die een ‘clutch performance’ van Brady nodig hadden om de punten te pakken. “Ik ben trots op ons team vandaag. Natuurlijk, het was niet perfect en er zijn veel dingen die beter moesten. Maar de laatste minuten speelden we zoals we moeten spelen.” Uiteraard was zijn collega minder enthousiast over de uitslag. “Dit is heel erg teleurstellend. We hadden de mogelijkheden om te winnen, en als je dat niet doet, dan weet je dat je iedereen teleurstelt.”

De Bills kunnen moed putten uit het spel van Manuel, die zijn team de kans gaf om te winnen vandaag. Volgende week mogen ze het nog een keer proberen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen de Carolina Panthers op het programma. De Patriots nemen het aankomende donderdag in eigen huis op tegen de New York Jets.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *