Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jets profiteren van Bucs’ gestuntel

De New York Jets hebben de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Voor eigen publiek had de ploeg het lastig, maar uiteindelijk was een late fieldgoal van Nick Folk genoeg voor de winst. Het werd uiteindelijk 17-15 voor de ploeg van Rex Ryan.

Geno Smith was de man met de luidsprekers in zijn helm aan de kant van de Jets. Een rumoerig voorseizoen werd gekenmerkt door de strijd om een basisplaats op de quarterback-positie tussen Geno Smith en Mark Sanchez. De baan leek uiteindelijk naar Sanchez te gaan, maar die blesseerde zich en dus mocht Smith zijn populaire status op de proef gaan stellen. Dat ging niet vanzelf. Hij had moeite met de snelheid van het spel en wist maar weinig de vrije man te vinden, terwijl de gecompliceerde defense van de Bucs weinig heel liet van de offensive line van de Jets.

Er leek, na een schoonheidfoutje, niet zoveel aan de hand bij de Buccaneers. De ploeg kwam nog wel een safety achter toen Josh Freeman de shotgun-snap niet verwachtte en genoodzaakt was de bal de endzone uit de trappen, maar daarna was de ploeg oppermachtig. Freeman vond Mike Williams in de endzone en even later forceerde de defensie een fumble op de rand van het doelgebied van de Jets wat resulteerde in een touchdown van Doug Martin. Toch gloorde er hoop aan de horizon voor de Jets toen Smith vlak voor rust zijn ploeg op twee punten bracht door Kellen Winslow te bereiken in de endzone. Hij gooide de bal iets achter zijn receiver, maar die herstelde zich prima en ving hem voor zijn eerste touchdown van het seizoen.

De offensieve explosie bleef in de tweede helft uit. Het derde kwart werd helemaal niet gescoord, maar het drama werd bewaard voor het vierde kwart. Nick Folk zette zijn ploeg vanaf 30 yards op een voorsprong van één punt, maar de Bucs leken een beslissende score te maken met een halve minuut op de klok. Vincent Jackson had een cruciale 37-yard catch-and-run en gaf Rian Lindell de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Dat deed de kicker, maar er stond dus nog een halve minuut op de klok en Smith zou die uitstekend benutten, met wat hulp van de defensie van de Bucs. Het leek namelijk een uitzichtloze situatie toen Smith niemand kon vinden en voor zichzelf ging. Hij rende richtin de zijlijn en liep out-of-bounds, maar Lavonte David wilde het zeker weten en gaf hem nog een extra zetje. De arbitrage beoordeelde het als een late hit en dus 15 yards extra voor de Jets. Dat manouvreerde de bal binnen het bereik van Folk, die de held werd en vanaf 48 yards de bal tussen de palen schoot.

De gebeten hond was David, die na de wedstrijd tekst en uitleg gaf. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ze gooiden de vlag. Blijkbaar raakte ik hem buiten de lijnen. Iedereen zegt tegen me dat ik mijn rug recht moet houden. Iedereen was heel sportief en ondersteunend.” Verdriet en vreugde liggen dicht bij elkaar, want even laten mocht Rex Ryan zijn zegje doen. ” Man, oh man. Als we het hebben over een groep die nooit opgeeft, dan hebben wij die zeker. We vochten tot het eind. Één team, één gevecht en dan krijg je dit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *