Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New Orleans in eigen huis te sterk voor Atlanta

De verdediging van de New Orleans Saints stond met de rug tegen de eigen endzone maar hield stand bij de derde en vierde poging van Atlanta om de overwinning binnen te halen. De interceptie van Roman Harper maakte een eind aan de wedstrijd en betekende een 17-23 overwinning voor de Saints op NFC South rivaal Atlanta.

Drew Brees gooide zondagavond  26/ 35 voor 357 yards en twee touchdowns. De aanvalsleider van de Saints vond Marques Colston voor een 25-yard touchdownpass en tight end Jimmy Graham voor een score met een pass over 7-yards.

De verdediging van New Orleans sleepte onder leiding van hun nieuwe coördinator Rob Ryan de overwinning binnen door stand te houden op de eigen 3-yard-lijn en wist vaak veel druk uit te oefenen op Matt Ryan. De defensie van de Saints was echter ook een paar keer erg kwetsbaar. Zo werden er toch een paar 50-yard plays cadeau gegeven aan de Falcons.

Atlanta begon sterk aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart op een 10-0 voorsprong. Deze score kwam tot stand nadat Matt Ryan een 7-yard touchdown pass voor Tony Gonzalez completeerde en Matt Bryant een field goal tussen de palen wist te trappen vanaf de 23-yard lijn.

Matt Ryan wist 304 yards te gooien en twee touchdown passes af te leveren. De verdediging van New Orleans hield zoals gezegd de druk op de QB van Atlanta en dit resulteerde in drie sacks op Ryan. In de laatste drive van de wedstrijd leek Ryan toch de wedstrijd te kunnen kantelen en leidde hij de aanval van de Falcons naar de 3-yard lijn van de Saints. De laatste 3 yards bleken voor Ryan niet te overbruggen door een sterk staaltje verdedigend werk van de Saints.

Sean Payton stond bij de Saints weer als hoofdcoach aan de zijlijn. Vorig seizoen heeft hij vanaf zijn eigen bank moeten toekijken door de schorsing die hij overhield aan “Bountygate”. Payton en de New Orleans Saints hebben met een overwinning op de Falcons en nederlagen van Carolina en Tampa Bay hun gewenste start van het seizoen te pakken.

Foto via ESPN.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *