Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Reggie Bush sterk in schaduw Megatron

Twee spelers die vorig jaar een fantastisch seizoen hadden, stonden tegenover elkaar in Detroit maar een andere geweldenaar ging met de eer strijken. De fans keken al weken uit naar de eerste ontmoeting van het seizoen tussen Calvin Johnson van Detroit, die vorig jaar met 1964 yards het record voor  recievingyards brak en Adrian Peterson van Minnesota, die vorig seizoen op een haar na het record van Eric Dickerson uit de boeken liep.

In de eerste helft ging de thuisploeg verder waar ze vorig jaar gebleven waren. Ze schoten zichzelf in de voet met domme penalties en turnovers. Op de eerste drive van Detroit werd een eenvoudige fieldgoalpoging vakkundig om zeep geholpen en later in de eerste helft werd een interceptie die teruggelopen werd voor een touchdown ongedaan gemaakt door een domme overtreding van wie anders dan Ndamukong Suh.

De eerste aanvallende play van Minnesota had meer succes. Adrian Peterson zette met een 78 yard run de bezoekers op voorsprong. Daarna stokte de productie van de man die vorig jaar met 2097 yards nog een superjaar had. In de 17 carries die volgden haalde The Purple Jesus slechts 15 yards.  Quarterback Christian Ponder van Minnesota completeerde 18 van zijn 28 passes voor 236 yards en een touchdown maar bewees  met drie picks en een fumble nog maar eens dat hij op een goede dag niet meer is dan een matige spelverdeler.  Mattew Stafford, zijn collega aan de andere kant, speelde beter. Hij zag 28 van zijn 43 passes aan komen voor 357 yards en scoorde 2 touchdowns.

Megatron ving 4 ballen voor slechts 37 yards en zag op cruciale momenten zijn catches teruggedraaid worden. Gelukkig voor de Lions beschikken ze dit  jaar over Reggie Bush. De runningback die in 2006 als eerste aanvallende speler werd gekozen in de draft, liet zien nog niet versleten te zijn en droeg zijn team naar een zege met 191 yards en een touchdown. Een 34-24 overwinning die zonder alle miscues van Detroit een stuk hoger uit had kunnen vallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *