Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chip Kelly: “Het ging te langzaam”

De Philadelphia Eagles verbaasden vriend en vijand afgelopen maandag met hun gecompliceerde manier van aanvallen. Met name de snelheid waarmee de offense opereerde baarde opzien rond de NFL. De Eagles hadden vaak minder dan 20 seconden nodig om de bal weer in het spel te brengen en zo de Redskins uit te putten. Toch was Chip Kelly nog niet onder de indruk. “Het was te langzaam.”

Iets meer dan een half jaar geleden kwam Kelly aan de macht bij de Eagles en het verwachtingspatroon was hoog. Bij de Oregon Ducks was zijn offense een van de gevaarlijkste units die college football ooit had gekend en het was aan Kelly om dat systeem nu in de NFL te implementeren. Met spelers als Michael Vick, LeSean McCoy en DeSean Jackson heeft Kelly daar het ideale personeel voor en maandag bleek dat hij erin geslaagd was om de manier van spelen over te brengen. Maar liefst 53 keer brachten de Eagles de bal in het spel in een wervelende eerste helft en ze scooren daarmee 21 first down voor 322 yards.

Toch keek Chip Kelly nog niet geheel tevreden terug op de wedstrijd. Juist het element wat iedereen bewonderde vond Kelly nog niet goed genoeg. “Ik vond het te langzaam gaan. Ik maak geen grapje. We moeten beter uitvoeren. We lieten de bal te vaak op de grond liggen in plaats van de bal aan de official te geven. We hadden sneller kunnen handelen tussen de plays. Dat is waar we aan moeten werken.”

Het snelle spel had zijn uitwerking op de conditie van beide ploegen, maar met name op de aanval van de Eagles. In de tweede helft werden lang niet zoveel ballen in het spel gebracht en kwam de Redskins terug in de wedstrijd. Kelly gaf aan dat het te maken had met het managen van de wedstrijd, maar aan de spelers was te zien dat sommige er simpelweg doorheen zaten. Ook hier zal bij de Eagles aan gewerkt worden totdat de Oregon-offense tot in perfectie fungeert.

Foto: SI.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *