Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cheap shot dreunt na in San Fransisco

De week voorafgaand aan de kraker tussen de San Fransisco 49ers en de Green Bay Packers raakten de gemoederen al verhit door opmerkingen van linebacker Clay Matthews van de Packers en hoofdcoach John Harbaugh van de 49ers.

Matthews had zich laten ontvallen dat hij blij was met de nieuwe regels waarin een quarterback die een zogenaamde read option loopt, vogelvrij is en gewoon mag worden getackeld. Logisch natuurlijk want Clay Matthews, één van de beste passrushers in de league, heeft als baan om quarterbacks te hitten en heeft doorgaans zichtbaar plezier in zijn werk.  Coach Harbaugh reageerde door subtiel te wijzen naar het bounty schandaal in New Orleans. Een vergelijking die natuurlijk veel te ver gaat.

Aan het einde van de eerste helft was het raak. Clay Matthews deelde een knal uit aan quaterback Colin Kaepernick die net zijn uiterste best deed om buiten de lijnen te stappen. Dom natuurlijk want daar gooit iedere scheidsrechter een vlaggetje voor.  In het heetst van de strijd reageerde offensive tackle Joe Staley van de Niners door Matthews aan te spreken op zijn gedrag. Deze was daar niet van gediend en bitchslapte de veel grotere lineman twee keer op zijn helm. Ook voor de reactie van Staley werd een vlaggetje gegooid hetgeen resulteerde in een offset in penalties.

Na de wedstrijd, toen de spotlights weer op de hoofdcoach van de winnende 49ers stonden, haalde deze flink uit naar de linebacker van de Packers.  Matthews zou teveel met zijn imago bezig zijn. Hij wil graag gezien worden als een tough guy maar als hij een kerel was geweest, had hij Staley wel met een vuist op zijn helm geslagen.

Coach McCarthy van de Packers wilde er niet te veel woorden aan vuil maken maar verdedigde zijn linebacker door te benadrukken dat Matthews geen vuile of gemene speler is.  Over het commentaar van Harbaugh wilde McCarthy op zijn persconferentie niks zeggen. Tijdens een teammeeting was er wel over gesproken maar naar buiten toe zeggen de Green Bay Packers dat ze daar boven staan.

En de hoofdrolspelers zelf? Clay Matthews noemde het een domme overtreding maar was later op het veld alweer aan het geinen met de getalenteerde spelverdeler van San Fransisco die op zijn beurt na de wedstrijd te toegestroomde pers er fijntjes op wees dat het gaat om football en daarbij kun je weleens gehit worden.

Dit verhaal zal ongetwijfeld vervolgd worden in de playoffs in januari.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *