Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Matchup Met Matla: Week 1

Elke week laat Gridiron-reporter Pascal Matla zijn licht schijnen over gebeurtenissen in de NFL. Onzeker als hij is over zijn schrijfstijl, begon hij lekker dichtbij huis. Matla is er namelijk gruwelijk van overtuigd dat de New Orleans Saints begin februari in de Super Bowl staan.

Het was op het nippertje, afgelopen zondag, maar de Saints wonnen met een goalline stand van de Atlanta Falcons en zijn weer helemaal terug in de NFL. Daarom geef ik hierbij de 5 redenen waarom de Saints de Superbowl halen….

Drew Brees
2 jaar op rij heeft Brees meer dan 5000 yards en 40+ Touchdowns bij elkaar gegooid. En alles ziet ernaar uit dat hij dat ook dit jaar weer gaat doen. Een geweldige leider, op het veld en daarbuiten. En dit jaar is hij weer herenigd met Sean Payton, met wie hij een geweldige klik heeft.
Het is duidelijk te zien dat Brees lekker in zn vel zit en zin heeft in het seizoen. Daarbij komt dat hij er niet jonger op wordt, en er alles aan zal doen om nog 1 keer een ring binnen te slepen.

De WR’s ‘are getting it done’
Niks hoge draftpicks en glory diva’s, maar hardwerkende teamspelers.
Colston (7e ronde), Stills (5e ronde) en Moore (undrafted) zijn gewoon hard werkende receivers zonder ster allures die hun taak doen en waar Brees op kan bouwen en vertrouwen.
Tel daarbij op RB Sproles en TE Graham en dit seizoen staat weer garant voor een hoop passing yards en TD’s door de lucht.

De Saints hebben weer een defense!
Hij ziet er misschien uit als een slecht Richard Branson look-a-like, maar Rob Ryan heeft iets met de defense uitgehaald. Tegen Atlanta, toch een vroege favoriet, gaf de defense maar 17 punten op, met een waanzinnige Goal Line stand aan het einde van de wedstrijd, die de overwinning veilig stelde.
Een defense, die nu al geteisterd is door blessures. Keyspelers als Jonathan Vilma en Will Smith en Kenyon Coleman staan op de IR en ook moeten lang gemist worden, maar Rob Ryan kan dit tot nu toe nog opvangen.

The Saints, het mystery team
Niemand weet wat de Saints gaan doen dit jaar. Na het hopeloze seizoen in 2012, met misschien wel de slechtste defense ooit, is de aandacht niet echt gericht op New Orleans. Maar in 2006 en 2009 was dit ook het geval, niemand had oog voor de Saints, dat het uiteindelijk tot de conference championships schopten. In 2009 werd uiteindelijk de allereerste Super Bowl gehaald, ook na een waardeloos seizoen. Dit kan dus een goed teken zijn.

Sean Payton
Sean is back! Na een seizoen afwezigheid in verband met wat overschreden regels, is Sean weer de baas in New Orleans. Hij verscheen fitter dan ooit en dat was een statement voor de spelers. Sean laat zijn spelers heel hard werken in het offseason en dit betaalt dit zich terug tijdens het seizoen. Zijn leiderschap en tactische genialiteit zorgen ervoor dat de Saints weer terug gaan naar de Super Bowl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *