Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bama wint kraker van A&M

De Alabama Crimson Tide won vannacht in een nagelbijter van Johnny Manziel en de Texas A&M Aggies: De winst nestelt Alabama steviger in de top van de rankings, terwijl zelfs de grootste fans niet langer om het gebrek aan defence bij A&M heen kunnen.

De avond begon goed voor Johnny Football en A&M. Halverwege het eerste kwart stond het 14-0 in het voordeel van de thuisploeg, na een Manziel-Cameron Clear touchdown (1 yard) en een korte run van Ben Malena. Daarna echter: ‘Bama vond zijn ritme en AJ McCarron bleek vanavond de beste quarterback.

McCarron eindigde 20/29 voor 343 yards, vier scores, geen interceptions.  Hij gooide drie touchdowns op rij, Alabama rushte via TJ Yeldon en Kenyon Drake voor een vierde en zesde. De vijfde score kwam op een pick six: Vinnie Sunseri greep een getipte bal en bracht hem thuis voor zes punten. Manziel zag er op dat punt in de wedstrijd waardeloos uit: Eerder gooide hij al een pick in de endzone.

Was alles bar en boos voor A&M? Eigenlijk niet: Manziel eindigde 28/39 voor 464 yards en vijf  touchdowns. Malcome Kennedy ving twee zespunters van Manziel. Mike Evans scoorde er één, maar ving in totaal zeven ballen voor 279 yards. Terug naar Manziel: Het probleem lijkt dat A&M soms teveel ‘Johnny Football’ krijgt, en te weinig… intelligentie? Zijn pick in de endzone was tenenkrommend, en die jongen straalt niet de teamspirit of discipline uit waar football zo om geroemd wordt. Tegelijk had hij waarschijnlijk de throw van het jaar, toen hij -tig yards scramblede, nog meer sacks voorkwam en een 45 yards pass los kreeg voor een gain van twaalf. Laat in de wedstrijd ging Manziel enigszins op herhaling, met wéér een ongelooflijke play.

De Aggies kunnen niet verdedigen. Zoals één commentator ook zei: Als ‘Bama geen fouten maakte, marcheerde de club telkens naar de endzone. McCarron was precies en voorzichtig: Running back TJ Yeldon rende 25 keer voor 149 yards.

De Crimson Tide maakte echter wel een fout die de deur open liet voor Texas A&M. Laat in het vierde kwart fumblede Yeldon op een goal-to-go situatie, waarbij een fieldgoal de wedstrijd alweer een drie possesies-game zou maken. Shaan Washington pickte de fumble, geforceerd door Clay Honeycutt, op. Met minder dan negen minuten te gaan, stand 42-28, had Texas A&M nog een kansje. Manziel schokte eigenlijk helemaal niemand toen hij Mike Evans vond voor een bom van 95 yards: TOUCHDOWN.

Yeldon maakte zijn fout goed. In de daarop volgende drive at hij de klok op en regelde hij first downs alsof het dates waren. Met minder dan drie minuten te gaan dwong ‘Bama de Aggies tot twee scorende drives. Met vijftien seconden te gaan scoorde A&M nog, de onside kick pakte Alabama echter. Ballgame.

Johnny Footbal staat dusl, hopelijk, weer een beetje met de voetjes op de grond. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *