Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cardinals pakken Lions op het einde

De Arizona Cardinals namen met 1:59 minuten te spelen de leiding met dank aan een defensieve overtreding van de Detroit Lions. De 25-21 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Hoofdcoach Bruce Arians won hiermee zijn eerste wedstrijd voor de Cards, kreeg zijn Gatorade-douche en houdt bovenal de ploeg in de race in de NFC West. Met 1 gewonnen en 1 verloren, deelt de ploeg de tweede plaats in de divisie met de 49ers en de Rams. 

De Cardinals stonden met 21-13 achter in het vierde kwart. De vierde fieldgoal van Jay Feely verkleinde de marge. Kicker David Ackers van de Lions had minder geluk. Eerder mistte hij al een trap tussen de palen. Zijn poging in het vierde kwart werd geblockt door de Cardinals en verschafte de ploeg een goede veldpositie in de beslissende aanvalsdrive. Een pass interference penalty op de 1 yard lijn na een diepe pass van quarterback Carson Palmer hielp de thuisploeg helemaal in het zadel. Runningback Rashard Mendenhall liep hierna de beslissende touchdown binnen.

De Detroit Lions kregen nog één aanvalsdrive, maar konden het verschil niet maken. Alles moest namelijk komen via receiver Calvin Johnson. Die ving weliswaar twee touchdowns, maar hij mistte op het beslissende moment runningback Reggie Bush aan zijn zijde voor de afwisseling. De veelzijdige aanvaller blesseerde zijn knie en moest vanaf de zijlijn toezien dat zijn ploeg verloor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *