Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Green Bay oppermachtig in eigen huis

Aaron Rodgers liet in de eerste wedstrijd op Lambeau Field zien dat hij misschien wel de beste quaterback is op dit moment.  Onder toeziend oog van levende legende Bart Starr, completeerde de spelverdeler 80 procent van zijn passes voor 480 yard en  4 touchdowns. Tel daar bij op dat voor het eerst sinds jaren er weer een Packers runningback goed was voor meer dan 100 yards en de simpele conclusie is dat RGIII en de Redskins weinig te vertellen hadden in Green Bay is snel getrokken.

De eindstand van 38-20 is geen goede afspiegeling van de krachtsverschillen want Green Bay stond halverwege het derde kwart al met 31-0 voor. Daarna nam de thuisploeg een beetje gas terug en kreeg niet Eddie Lacy maar James Starks de kans om te laten zien wat hij waard is. Lacy, de rookie waarvan in Green Bay veel verwacht wordt, viel in het eerste kwart uit na een hit van safety Brandon Meriweather. Diezelfde Meriweather kreeg halverwege het tweede kwart een koekje van eigen deeg toen hij runningback James Starks probeerde te tackelen. Zowel Lacy als Meriweather verlieten de wedstrijd met een hersenschudding. De ernst van beide blessures zal de komende dagen duidelijk worden.

RGIII is nog geen schim van de quarterback die hij voor zijn knieblessure was en kon in de eerste drie kwarten geen drive opzetten die het vermelden waard is.  Maar het matige spel van RGIII was niet het enige probleem voor de Redskins. Ook verdedigend kennen de hoofdstedelingen de nodige zorgen. In het eerste kwart kreeg Washington nog wel druk op Aaron Rodgers maar toen het bij Green Bay aanvallend begon te lopen, bleek er in het defensive backfield veel ruimte te liggen voor de vele wapens van de veelzijdige Packers offense. Het wegvallen van Meriweather halverwege het tweede kwart maakte deze ruimtes nog groter waardoor Rodgers lachend de eerste thuiswedstrijd van het seizoen naar zijn hand zette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *