Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Super Bowl champs pakken eerste winst

De Baltimore Ravens hebben zich hersteld van de afstraffing vorig week tegen de Denver Broncos. Met 14-6 werd gewonnen bij aartsrivaal Cleveland Browns. Vooral de verdediging nam sportieve revanche. Geen enkele touchdown werd toegestaan en Browns’ quarterback Brandon Weeden werd vijf keer neergehaald voor een ‘sack’. In het vierde kwart moest Weeden de strijd zelfs staken met een pijnlijk duimpje. 

De Ravens hadden de eerste helft aanvallend weinig in te brengen. De Cleveland Browns hielden de ploeg, mede dankzij een gemiste fieldgoal, op nul punten na twee kwarten. Het leek niet veel beter te worden toen runningback Ray Rice geblesseerd een stapje terug moest doen. Zijn vervanger Bernard Pierce nam het stokje echter goed over en liep de eerste touchdown van de dag binnen voor een 7-6 voorsprong. Halverwege het vierde kwart besliste quarterback Joe Flacco de wedstrijd met een touchdown pass op rookie Marion Brown.

Waar de defensie van de Browns goed mee zou kunnen met de beste van de NFL op dit moment, is de aanval een lachtertje. Quarterback Brandon Weeden bakt er weinig van en nadat hij gekwetst wegviel in het vierde kwart, bleek vervanger Jason Campbell evenmin voor een lichtpuntje te kunnen zorgen. Of het nu ligt aan de spelverdelers of aan het gebrek van goede receivers is nog even de vraag, maar de Browns lijken weer op weg naar een jaar met een overdaad aan verlieswedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *