Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kansas City Chiefs op weg naar de play-offs

De Kansas City Chiefs van coach Andy Reid zijn 3-0 en hard op weg naar de play-offs. Vannacht wonnen zij tijdens Thursday Night Football van Reid’s oude club, de Philadelphia Eagles: 26-16.

Het verlies betekent een deuk voor de Eagles, die met beloften van ongekende play-aantallen aan het seizoen begonnen. Na winst in het openingsweekend verloren de Eagles er nu op twee op rij, en zagen er niet bijzonder goed uit terwijl zij het deden.

Matige special teams zetten de toon van de avond. De opening kickoff ging vijftig yards terug voor de Chiefs, de eerste KC-punt lieten de Eagles glippen. Kansas City scoorde uiteindelijk slechts een fieldgoal, maar de toon was gezet: Dit was niet Philly’s avond.

Maar geef vooral ook credit aan Kansas City. Vorig jaar noteerde de ploeg, over zestien wedstrijden, 27 sacks. Ze hebben er dit jaar veertien, na drie potten. Vorig jaar leverden ze de bal 37 keer in. Dit jaar staat de teller nog op nul turnovers.

De über-veilige Alex Smith heeft daar een groot aandeel in. Die doet geen spectaculaire- of domme dingen met de bal. Jamaal Charles is wat flamboyanter wat dat betreft: 20 rushes voor 92 yards en een score, en zeven catches voor tachtig yards.

Ryan Succop had vier fieldgoals voor Kansas City, de andere score kwam op een 38 yard interception-return van Eric Berry. Michael Vick had dan ook een zware avond. De Eagles’ spelverdeler werd zes keer gesacked (3.5 maal Justin Houston), hij had een fumble en twee interceptions. Die fumble kwam op het eind van de wedstrijd, en Vick leek zich ook nog eens te blesseren. Niet alles is pais en vree in Eagles-land.

Om op een positieve noot te eindigen: Vick zag er bij vlagen nog steeds als een elite atleet uit. Hij had de langste run van zijn carrière (61 yards) en leidde een imposante scorende drive. Drie plays, 87 yards en een score van Jason Avant. Aan Vick en Philly-coach Chip Kelly de taak die vlaag van genialiteit in een meer constante manier van spelen om te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *