Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Baltimore Ravens domineren Texans

De Baltimore Ravens lijken weer helemaal op een kampioensploeg na de overtuigende overwinning op playoff-kandidaat Houston Texans. Zonder runningback Ray Rice werd slechts één aanvallende touchdown gemaakt. De defensie en de special teams maakten echter het verschil.

De Ravens verloren op ontluisterende wijze het openingsduel van de competitie tegen de Denver Broncos. Sindsdien staan alle defensieve neuzen weer dezelfde kant op. Inclusief vandaag werd sindsdien geen enkele touchdown meer toegestaan. Acht kwarten werd het eigen doelgebied schoongehouden. Alleen fieldgoals wisten de tegenstanders te maken en daar begonnen de Houston Texans ook mee. 6-0 stonden ze voor nadat twee ballen tussen de palen door vlogen. Bij een 6-3 tussenstand onderschepte Daryl Smith een pass van Texans quarterback Matt Schaub en liep hij deze 37 yards terug voor een touchdown.

Tandon Doss liep vervolgens een punt return 82 yards -straks langs de zijlijn- terug voor een twee score voor de Baltimore Ravens. Met een 17-9 tussenstand met de rust, werd in de tweede helft nog wat scherper gespeeld in de defensie. De normaal gesproken hoog aangeschreven aanval van de Texans was nergens. Matt Schaub kon geen potten breken zonder sterreceiver Andre Johnson die geblesseerd wegviel. Ook runningback Arian Foster lijkt in niets de topspeler die hij de afgelopen jaren was.

Runningback Bernard Pierce maakte in de tweede helft -als vervanger van Ray Rice- de enige aanvallende touchdown voor de regerend kampioen in de NFL. Uiteindelijk werd het 30-9 voor de Baltimore Ravens. Als de aanval nog wat meer op stoom komt, zouden er wederom mooie dingen kunnen gebeuren daar. Zelfs zonder al hun sterren. Aan de zijde van de Texans zal voormalig-Raven Ed Reed zich nog wel eens achter de oren krabben over zijn overgang. De Texans preseteren uitermate teleurstellend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *