Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chicago Bears pakken allround winst in Pittsburgh

Zowel de aanval als de defensie maakten het verschil voor de Chicago Bears bij hun 40-23 winst op de Pittsburgh Steelers. Op Heinz Field leek de thuisploeg een comeback te maken, zwaaide iedereen weer met zijn gele zakdoek, maar maakten de gasten twee beslissende scores in het vierde kwart. De verdediging forceerde vijf turnovers en maakte zelf twee touchdowns. Quarterback Jay Cutler lijkt dit jaar eindelijk helemaal uit zijn schulp te kruipen.

Op de late zondagavondwedstrijd pakten de Bears hun podium direct in het begin. Na het eerste kwart was er al een 17-0 voorsprong. Toen een onderschepping van Steelers quarterback Roethlisberger ook nog werd teruggelopen voor een score was er een riante 24-10 ruststand. Toen de thuisploeg vroeg in het vierde kwart de stand terugbracht tot 27-23 leek een comeback in de maak. Jay Cutler maakte het verschil met een belangrijk run voor een first down om daarna een touchdown pass te gooien. Defensive End Julius Peppers besliste vervolgens het duel door opnieuw balverlies van Big Ben om te zetten in een touchdown.

De Pittsburgh Steelers zijn ondertussen bezig met hun slechtste seizoensstart sinds 2000. Met nul gewonnen en drie verloren lijkt er ook weinig hoop aan de horizon te gloren. De ploeg staat laatste in de AFC North en met de manier waarop de Bengals en Ravens op dit moment spelen gaan de Steelers dit niet meer goed maken en is het seizoen nu al verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *