Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Klein fiasco voor senior flag football team

Het Europees Kampioenschap is voor het nationale senior flag football team onverwacht uitgelopen op een fiasco. Door invloeden van buitenaf mocht het Nederlandse footballteam geen rol van betekenis spelen op het kampioenschap.

Het toernooi begon voor de Nederlandse equipe pas op maandag, omdat tijdens de vlucht naar het Italiaanse Pesaro acht van de dertien koffers zoek waren geraakt. Hierdoor kon het Nederlandse vlaggenschip op zaterdag niet aan de opening van het toernooi deelnemen. Ook Frankrijk werd door de internationale wanboel gedupeerd. Omdat de senioren flag footballers zonder hun equipment weinig konden bewerkstelligen, werd het schema in elkaar gedrukt in de hoop dat de koffers toch nog boven water kwamen. Hierdoor moest Oranje op maandag liefst drie keer in een kort tijdbestek aan de slag. Alleen de wedstrijd tegen Ierland werd gewonnen.

Die wedstrijd bood de manschappen van hoofdcoach Theo Dankers nog wel enigszins perspectief, omdat deze overwinning het team een plaats in de kwartfinale opleverde. Vermoeidheid en blessures kampten de Nederlanders vandaar echter parten. De uiteindelijke strijd om de vijfde en zesde plaats werd uiteindelijk verloren. Voor Theo Dankers was het een teleurstellende expeditie: “Het is moeilijk om de schuld buiten jezelf te zoeken. Normaal ligt dat ook niet in mijn aard. Ik denk echter dat het hier om een uitzonderlijke situatie gaat. Ik ben benieuwd hoe dit EK was verlopen als alles op rolletjes was verlopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *