Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

5 INT’s nekken Flacco, Ravens

De Buffalo Bills hebben zondag een mooie overwinning geboekt op de Baltimore Ravens. De ploeg van Doug Marrone kwam in de eerste helft op een ruime voorsprong, en die voorsprong bleek genoeg om in de tweede helft de winst uit het vuur te slepen. Het werd 23-20.

Dat Joe Flacco nog niet in zijn MVP vorm van vorig seizoen is, bleek in de eerste weken van het seizoen al. Hoewel de Ravens, na een slachtpartij tegen de Broncos, tweemaal wonnen (van Cleveland en Houston) waren het vooral de defensie en special teams die het verschil maakten. Flacco gooide in die weken voor drie touchdowns en 2 interceptions, maar dat laatste nummer ging gister drastisch omhoog tegen de Bills. Maar liefst vijf keer wisten de verdedigers van de Bills een pass van Flacco binnen te hengelen. Door het grote aantal turnovers konden de Ravens geen enkele vorm van momentum creëren.

Ondanks dat bleef de wedstrijd tot het einde spannend. De Bills probeerden het duel wel op slot te gooien, maar slaagde daar telkens niet in. In de eerste helft had de ploeg een mooie voorsprong opgebouwd dankzij een goed spelende E.J. Manuel. Hij vond Robert Woods achter de defensie van de Ravens voor een lange touchdown en zag dat Fred Jackson zigzaggend zijn weg vond richting de endzone. De 20-7 voorsprong bij rust was dan ook meer dan verdiend.

In de tweede helft maakte Baltimore een betere indruk. Torrey Smith bracht zijn team op zes punten door een pass van Flacco in de endzone te vangen, terwijl Justin Tucker met twee fieldgoals het totaal van de Ravens op 20 bracht. Het feit dat die fieldgoals geen touchdowns waren deed de Ravens pijn. De kansen op meer waren er namelijk, maar konden in het vierde kwart niet worden verzilverd. Omdat de Bills weigerden het duel op slot te gooien, bleef het tot het einde spannend, maar uiteindelijk mocht Manuel op een knie gaan zitten op de zege te bezegelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *