Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots verslaan Falcons, verliezen Wilfork

De New England Patriots hebben vannacht een mooie overwinning op hun cv bijgeschreven. De ploeg wist in een vol gepakt Georgie Dome de thuisploeg, Atlanta Falcons, te verslaan. De ploeg leek in de tweede helft uit te lopen naar een ruime overwinning, maar maakte het zichzelf in de laatste minuten nog even knap spannend. Domper op de feestvreugde was het nieuws dat Vince Wilfork zijn achillespees had gescheurd en waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie komt.

Ondanks de 3-0 start van de Patriots bleven de critici hameren op het feit dat de ploeg een flinke brok aan ervaring mist aan de offensieve zijde. Tom Brady uitte eerder zijn frustratie over zijn rookie receivers, maar erkende dat de jongens keihard werken en zichzelf elke week beter maken. Vorige week liet Kenbrell Thompkins die progressie al zien door twee touchdowns te vangen. Het leek er deze week op dat Rob Gronkowski en Danny Amendola de aanval een boost zouden geven, maar beide spelers waren toch niet op tijd fit voor het treffen met de Falcons.

De ploeg van Mike Smith wilde zondagavond even laten zien dat men wel degelijk een leuk potje kon spelen. Verliezen tegen de Saints is geen schande, maar vorige week moest men ook zijn meerdere erkennen in de Dolphins en dat deed de ploeg meer pijn. Die frustratie werd al vroeg omgezet in een sterke fase. Een goede eerste drive van Matt Ryan bracht Atlanta op de drempel van de endzone, maar de ‘bend but don’t break’ defense van de Patriots deed zijn werk en hield de schade beperkt. Het gaf Brady en co een kans om de leiding te pakken en dat gebeurde ook. Met een touchdown naar derderangs tight end Matthew Mulligan en een fieldgoal van Stephen Gostkowski namen de Patriots een 10-3 voorsprong. Mentaal zat het bij de Falcons echter prima in orde, want vlak voor rust Ryan marcheerde met zijn ploeg over het veld en vond hij de wederom sterk spelende Tony Gonzalez in de endzone voor een gelijke stand bij rust: 10-10.

Na rust lieten de Patriots zien dat men nog steeds rekening moet houden met de ploeg. Brady was scherp en had vertrouwen in zijn jonge receivers. Thompkins, Edelman en Boyce beschaamden dat vertrouwen niet en brachten enkele schitterende vangballen binnen. Bovendien kreeg Atlanta geen grip op het trio backs van de Patriots: Stevan Ridley, LeGarrette Blount en Brandon Bolden. De drie kregen veel ruimte en voor Blount resulteerde dat vroeg in het vierde kwart in een prima 47-yard touchdown run. Samen met een over-the-shoulder touchdown catch van Thompkins en twee fieldgoals van Gostkowski leken de Patriots de wedstrijd in de zak te hebben.

Toch werd het nog spannend, mede door slordigheden van New England. Gonzalez scoorde met iets meer dan 4 minuten te gaan zijn tweede TD van de dag en Bryant maakt er een ‘one possession’ wedstrijd van met een fieldgoal van 25 yards. Toen de Patriots probeerden de wedstrijd op slot te gooien door ervoor te gaan op 4th down, kreeg Brady de snap niet onder controle en mocht Atlanta het nog een keer proberen. Een diepe ball naar Julio Jones bracht de ploeg op de drempel, maar de laatste poging van Ryan richting Douglas werd opgebroken door Aqib Talib, die daarmee de zege veilig stelde voor de bezoekers.

In het eerste kwart moest een absolute leider van New England, Vince Wilfork, geblesseerd het veld verlaten. Na de wedstrijd werd bekend dat de blessure ernstig is: waarschijnlijk een gescheurde achillespees en dus einde seizoen voor de captain van de Patriots.

Foto: Bleacherreport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *