Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bengals overleven Thad Lewis

Er moest een verlenging aan te pas komen, maar de Cincinnati Bengals hebben cultheld Thad Lewis en de Buffalo Bills toch een thuisnederlaag aangesmeerd. Een fieldgoal van Mike Nugent zorgde voor de overwinning na verlenging van een wedstrijd die verrassend genoeg in 24-24 eindigde.

Dat de Bills problemen hebben op het quarerback-front is een understatement. E.J. Manuel, de rookie die verrassend presteerde dit seizoen, moest tegen de Bengals toekijken vanaf de zijlijn en Kevin Kolb ging eerder al neer met een hersenschudding. Jeff Tuel kreeg niet het voordeel van de twijfel na zijn shaky optreden tegen Cleveland. Het was dus tijd voor Thad Lewis, de man die zijn college ball afwerkte op de universiteit van Duke en gedraft werd door de St. Louis Rams.

Lewis bleef knap overeind tegen een sterke defense die vorige week Tom Brady en de Patriots niet in de endzone liet. Lewis rende in het eerste kwart zelf naar binnen voor de touchdown, maar moest daarna toezien hij de Bengals langzaam maar zeker een voorsprong opbouwden. Eerst wist Andy Dalton A.J. Green te vinden in de endzone, even later wervelde Giovanni Bernard door de blauwe poppetjes richting het doelgebied. De genadeklap leek aan het begin van het derde kwart te komen toen Marvin Jones zijn ploeg op een 24-10 voorsprong zette. Mike Nugent had daarom 27-10 van kunnen maken, maar de veteraan miste een korte fieldgoal. Die misser bleek uiteindelijk bijna een dure.

Thad Lewis kende namelijk in het derde kwart een wederopstanding. Eerst was het Scott Chandler die de bal van zijn quarterback ving en in de endzone bracht, vlak voor het einde liet de Bengals’ D Marquise Goodwin ontsnappen en dropte Lewis de bal perfect in de basket van de receiver voor een score van 40 yards. De 24-24 stand na 60 minuten betekende verlengen.

In die verlenging wisten beide teams in eerste instantie niet te scoren, maar zorgde Brandon Tate met een goede punt return voor een mooie uitgangspositie. Ditmaal maakte Mike Nugent geen fout en bracht hij zijn team de overwinning. Nugent was na afloop opgelucht dat hij zijn fout goed had kunnen maken. “Het voelde alsof ik mijn team in een slechte positie had gebracht. Ik raakte de bal gewoon totaal verkeerd en had mazzel dat we weer in een positie kwamen om te winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *