Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gronk is back!

Het begon een ware soap te worden, maar het hoge woord is eruit. Zijn impressario, Drew Rosenhaus, maakte bekend dat Rob Gronkowski door iedereen is gekeurd en goed genoeg bevonden is om aankomende zondag mee te doen tegen de New York Jets. En dat komt de New England Patriots heel goed uit.

Gronkowski, die dit offseason meerdere keren onder het mes moest, was de afgelopen weken al volop in training. Er begon echter wrijving te ontstaan toen hij come gameday ineens niet goed genoeg was om mee te doen aan het spelletje. Gronk zelf hield steeds vol dat hij maar al te graag mee wilde doen, maar dat iedereen hem goed moest keuren voordat hij het veld opstapte. En geef hem eens ongelijk, want het gaat tenslotte om zijn gezondheid en zijn toekomst.

Uiteindelijk werd het lot van de tight end in de handen gelegd van Dr. James Andrews, een van de bekendste artsen in Amerika als het goed om de sportwereld, en Andrews heeft groen licht gegeven. Dat betekent dat Rob Gronkowski waarschijnlijk tegen de Jets al zijn opwachting maakt in uniform en dat kon Tom Brady goed gebruiken. Dit seizoen werkte hij vooral met debuterende spelers en dat had zo nu en dan zijn ups and downs. Voeg daar de blessures van Danny Amendola aan toe en het was voor de Patriots puzzelen om elke dag genoeg receivers op het veld te hebben staan.

De toevoeging van Rob Gronkowski zal in ieder geval de redzone offense van New England drastisch verbeteren. De ploeg had moeite om binnen de 20 yardlijn de endzone van de tegenstander te vinden, maar met Brady’s favoriete target van de afgelopen jaren in de mix zullen die problemen flink verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *