Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lions winnen spektakelstuk tegen Dallas

Een absolute klassieker. Zo mag de wedstrijd tussen de Detroit Lions en Dallas Cowboys best genoemd worden. Vooraf werd er vooral aanvallend spel verwacht, maar de punten en het drama kwam pas in het vierde kwart. Met een touchdown in de laatste minuut trokken de Lions aan het langste eind.

Het feit dat deze wedstrijd één van de meest bizarre wedstrijden van dit seizoen was, is terug te lezen in één cijfer: 329. Dat is namelijk het aantal yards dat Calvin Johnson bij elkaar ving. Een ongekend aantal, maar tot laat in het vierde kwart leek het allemaal voor niets. Hoewel de Lions vroeg de leiding namen, speelden turnovers de ploeg parten. Een touchdown van Dez Bryant en twee fieldgoals van Dan Bailey zorgden voor een 13-7 bij het ingaan van het vierde kwart.

En toen brak de hel los. Terrence Williams schudde de defensie van Detroit van zich af en zorgde voor 20-10, Detroit antwoorde via Joique Bell, maar een perfecte pass van Tony Romo, en het mistasten van de Lions’ defenders, gaf Bryant de kans om een 50-yard touchdown te scoren en het verschil weer 10 te maken: 27-17. Reggie Bush bracht de Lions weer dichterbij, maar toen Dan Bailey, na een fumble van Calvin Johnson, het verschil op zes punten bracht, leken de Lions down and out.

Niets was minder was, want Stafford liet zien dat hij dit seizoen is gegroeid en toch echt tot een van de beste quarterbacks van de NFL behoort. Een prachtige pass naar Kris Durham en een laser naar Calvin Johnson bracht de Lions op de drempel van winst met minder een halve minuut te spelen. De klok liep echter richting 0 en Stafford gaf aan de bal te willen spiken om de tijd te stoppen. Dat bleek een afleiding, want terwijl Dallas met zijn hoofd al bij zijlijn stond reikte Stafford de bal over de lijn van de endzone en scoorde hij de verrassende touchdown met 12 seconden op de klok.

Stafford verraste met de actie niet alleen de Cowboys, want zelfs zijn eigen teamgenoten wisten niet dat Stafford dit trucje uit ging halen. Na de wedstrijd liet de quarterback weten dat het een impulsieve actie was. “Ik stond te schreeuwen dat ik de bal ging spiken, maar hun linebackers stonden daar maar een beetje af te wachten”, zo verklaarde Stafford zijn actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *