Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leider NFC West overleeft aanslag van piraten

De Seattle Seahawks hebben zondagavond een aanslag overleefd van de 0-7 Tampa Bay Buccaneers. De ploeg uit het noordwesten van de Verenigde Staten had daar de grootste comeback uit de geschiedenis en een overtime periode voor nodig. Eindstand: 2x-24.

De Buccaneers speelden in de eerste helft frivool football onder leiding van de rookie class. Quarterback Mike Glennon gebruikten het tweede kwart om de felle defense van de Seattle Seahawks in eigen huis te temmen. Glennon gooide twee touchdown passes voor de theepauze, waaronder een 12-yard pass naar eerstejaars Timothy Wright en een 20-yard completion naar Tiquan Underwood. Net toen Seattle dacht even te kunnen ademhalen, verspeelden ze de daaropvolgende kickoff return. Rookie running back Mike James, die tot dan toe al voor 73 yards had gelopen, gooide een listig basketballschotje naar tight end Tom Crabtree voor een schokkende 0-21 voorsprong. James, die de geblesseerde Doug Martin in de lineup verving, liep tijdens regulation voor 156 yards tegen de defensie van Seattle.

De Seahawks deden net voor het grote intermezzo nog iets terug dankzij receiver Jermaine Kearse, waardoor iedereen wel vermoedde dat het een spannende tweede helft zou inluiden.

De Buccaneers gingen in het derde kwart echter onvermoeibaar door met waar ze gebleven waren. Tot opluchting van de Seahawks eindigde de openingsdrive echter niet in een touchdown, maar moest de aanval van Tampa genoegen nemen met een fieldgoal. Het gaf de thuisploeg vleugels. Via een rushing touchdown van Russell Wilson en een lange return van Golden Tate klopte Seattle al snel aan de deur van de piratenbende. De aansluiting viel aan het begin van het vierde kwart, toen Steven Hauschka Seattle op een touchdown afstand bracht met een driepunter.

Toen leek het hek van de dam. Wilson leidde zijn ploeg op z’n dooie gemakje over het veld, maar hierbij werd de tweedejaars iets te gemakzuchtig. Wilson gooide een lauwe ondoordachte pass in de endzone, die met een hand werd onderschept door Buccaneers defensive back Keith Tandy. De langverwachte gelijkmaker viel binnen de two minute warning wel, toen receiver Baldwin een pass van Wilson ontving en de endzone binnenliep.

In de extra periode had Seattle geen moeite de opponent weg te stoppen, alhoewel een kolderieke poging van Wilson om de bal te downen bijna verkeerd afliep. Het was uiteindelijk een fieldgoal van Hauschka, die Tampa de meest slechte seizoenstart sinds 1985 bezorgde.

 

1985

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *