Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Fantastic Thursday’ voor college football

Het NCAA-seizoen is al over de helft en het koren begint zich steeds meer van het kaf te scheiden. Vanavond start week 11 en de donderdagavond brengt ons een ongekende luxe. Twee wedstrijden, vier ‘ranked’ teams.

Om 7:30 ET trappen Oklahoma en Baylor het feest af in Floyd Casey Stadium in Texas. De thuisploeg, Baylor Bears, is bezig aan een ongekend sterk seizoen, met name in offensief opzicht. Hoewel de echte grote namen ontbreken op het overwinningslijstje, mogen de Bears zich historisch goed noemen in aanvallend opzicht. Het team scoorde gemiddeld dit seizoen maar liefst 63.9 punten en leidt daarmee de ranglijst van alle teams. Bryce Petty en zijn team nemen het vanavond echter op tegen een ander caliber defensie. Oklahoma is een verrassende top 10’er te noemen en met name de hernieuwde defensie is gebouwd voor wedstrijden zoals deze. De ploeg legde het potente Texas Tech vorige week het vuur aan de schenen en sleepte uiteindelijk de winst binnen. Het enige smetje op het record van de Sooners is het verrassende verlies tegen Texas, terwijl Baylor tot nu toe nog ongeslagen is.

De kraker van de avond begint anderhalf uur later. Oregon en Stanford staan dan namelijk tegenover in elkaar, een rematch van de verrassende upset van vorig seizoen. Toen was Stanford namelijk in overtime te sterk voor Oregon en vielen alle dromen van de Ducks in duigen: een kampioenschap en een Heisman voor Marcus Mariota. Laatstgenoemde heeft zijn rampkoers dit jaar echter weer ingezet en de ploeg neemt met niets minder dan beide prijzen genoegen. Oregon laat niets heel haar opponenten en na een paar opwarmers werden de afgelopen weken Washington en UCLA met veel gemak aan de kant geschoven. Een herhaling van zetten lijkt vanavond daarom niet logisch, maar Stanford leunt ook dit jaar voornamelijk op de defensie, die minder dan 20 punten per wedstrijd toelaat. Een aanval zoals die van Oregon kom je echter niet vaak tegen. De Cardinal zal alle zeilen bij moeten zetten om het de Ducks enigszins lastig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *