Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sooners geen partij voor ongeslagen Baylor

De opmars van de Baylor Bears gaat door. Vannacht werd in eigen huis Oklahoma met ruime cijfers verslagen. De Bears scoorden 28 punten op een rij om een ruime voorsprong te nemen en de Sooners aan de kant te schuiven. Het werd 41-12 voor Baylor.

Het duel tegen Oklahoma was voor Baylor de start van een belangrijke reeks wedstrijden. Tot dat duel versloegen de Bears nog geen geplaatste opponent, maar de komende drie wedstrijden kunnen ze laten zien dat ook die ploegen geen partij vormen. Het als tiende geplaatste Oklahoma was de eerste horde en in de beginfase leek het een forse hobbel te zijn. De Sooners kwamen namelijk goed uit de startblokken. Hoewel een 4th down vanaf de goalline niet werd omgezet in punten, volgde nog geen minuut later een safety voor de Sooners.

Na ruim 25 minuten was de stand verrassend genoeg 5-3 voor de bezoekende ploeg, maar daarna ging Bryce Petty aan het werk. Tweemaal rende hij zelf de bal binnen en tweemaal vond hij zijn receivers in de endzone. Vlak na rust werd hij door deze blitzkrieg 31-5 voor Baylor en was de partij gespeeld. De Sooners probeerden het nog wel en scoorden een touchdown (Blake Bell naar Roy Finch), maar konden de ontketende Bears niet meer stoppen. De al gespeelde wedstrijd kende nog een hoogtepunt: een touchdown pass van Petty naar Goodley (zijn tweede) waarmee de stand op 41-12 kwam: tevens de eindstand.

Met de winst bleven de Bears ongeslagen en mogen ze nog steeds hopen op een goede eindnotering in de BCS. Petty was trots op zijn team. “We hebben veel talent. We zijn gefocust. Ik denk dat dat het enige is wat je erover kunt zeggen. Het is een heel speciale groep.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *