Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stanford flikt het weer

Voor het tweede jaar op rij heeft Stanford roet in het eten gegooid van de kampioenschapshoop van Oregon. De Ducks kwamen er niet aan te pas en zorgden pas laat dat er wat spanning kwam in het duel. De defensie van de Cardinal was echter geweldig en bezorgde Stanford de overwinning die de ploeg nodig had.

Stanford was voor de wedstrijd een nog grotere underdog dan vorig jaar. Toen won de ploeg als enige dat jaar van de Ducks, maar de Ducks wilden dat niet nogmaals laten gebeuren. Toch was het Stanford dat veel beter uit de startblokken kwam. Oregon kwam er aanvallend namelijk absoluut niet aan te pas. Sterker nog: de Ducks scoorden 0 punten in de eerste drie kwarten, iets wat de ploeg al zes jaar niet overkwam. Ondertussen leidde Kevin Hogan zijn ploeg naar een comfortabele voorsprong. Aan het begin van het vierde kwart stond de ploeg zelfs 26-0 voor na een fieldgoal van Jordan Williamson en Stanford had het aan zichzelf te danken dat men niet nog meer voor stond. De ploeg scoorde namelijk vier fieldgoals van 19, 34, 26 en 30 yards: allemaal redzone mogelijkheden.

Oregon, dat even opgeschrikt werd toen Marcus Mariota geblesseerd raakte in het tweede kwart, leefde in de laatste vijftien minuten op. Daryle Hawkins bezorgde de ploeg de eerste punten, een blocked fieldgoal zorgde voor 26-13 (na de mislukte two-point conversion) en de daaropvolgende onside kick eindigde ook in de handen van de bezoekende ploeg. Toen Mariota Brown vond in de endzone, en de Ducks terugbracht tot zes punten, werd het nog even spannend. Stanford liet zich echter niet nogmaals foppen en wist ditmaal wel de onside kick te veroveren wat einde wedstrijd betekende en dus vielen spatten veel dromen van de Ducks wederom uiteen in Stanford Stadium. Mariota’s Heiman-campagne, het nationale kampioenschap: het lijkt ineens allemaal ver weg.

Een opvallende statistiek willen we je niet onthouden. De Ducks, bekend om hun geweldige running attack, hadden slechts 62 yards op de grond. Wat Stanford daar tegenover zette? 274 yards op de grond, en maar liefst 66 running plays met Tyler Gaffney als absoluut ‘iron horse’. De running back mocht maar liefst 45 keer de bal in ontvangst nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *