Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

BCS’ top 3 onveranderd

Het was weer een wilde week in college football en dat is terug te zien in de ranglijst van de BCS. Buiten de top 3 vinden er weer verschillende verschuivingen plaats en worden de komende wedstrijden alleen maar belangrijker.

Er waren enkel verrassende uitslagen in de NCAA dit weekend. Oregon ging bijvoorbeeld voor de tweede keer onderuit, ditmaal tegen het ongeplaatste Arizona. De Ducks kwamen er niet aan te pas en gingen keihard op hun gezicht. Zelfs Marcus Mariota kon zijn niveau niet halen. Hij gooide twee interceptions terwijl de Ducks een pak slaag kregen: 42-16. Ook Texas A&M en Johnny Manziel moesten echter diep slikken. In Death Valley ging de ploeg hard onderuit tegen de LSU Tigers, die met name defensief gezien de grip op Manziel stevig vast hadden. De jonge quarterback kwam er niet aan te pas en moest toezien hij de running game van de Tigers de defensie van de Texanen ondersteboven liep. Het werd uiteindelijk 34-10 voor LSU.

Alabama, Florida State en Ohio State bleven echter ongeslagen en bleven de top 3 vormen. Daarachter begint de opmars van Auburn echter mooie vormen te krijgen, want de Tigers stijgen naar de vierde plek in de standings, terwijl Mizzouri zich heeft opgewerkt naar de vijfde plek. De echte test voor de nummer 1 Alabama komt echter komend weekend, want dan reist de ploeg af naar Jordan-Hare Stadium om het op te nemen tegen de nummer 4 Auburn. Die ploeg verloor dit seizoen alleen van LSU, maar boekte al mooie overwinningen op Texas A&M en Georgia. De ploeg noteert per wedstrijd gemiddeld meer dan 300 yards rushing en heeft daarmee een van de beste rushing attacks van het land.

De topper tussen Alabama en Auburn begint komende zaterdag om 21:30 uur Nederlandse tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *