Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Griffin één wedstrijd geschorst

Veiligheid is al lang een issue in de NFL en de boetes en schorsingen worden alleen maar forser. Michael Griffin is de volgende die er aan moet geloven. Afgelopen zondag maakte de safety van de Tennessee Titans contact met de helm van Raiders’ tight end Mychal Rivera, die daarna even roerloos bleef liggen, maar gelukkig op eigen benen van het veld kon lopen. Griffin kon een staartje verwachten en dat kwam ook: één wedstrijd schorsing.

Na afloop bekende de verdediger direct schuld en bracht hij zijn excuses aan Rivera en de fans voor zijn gedrag. Via Twitter liet hij weten dat hij zijn team in de steek had gelaten en dat het niet weer zal gebeuren. Volgens de NFL was het echter de tweede keer dit jaar dat hij zo’n overtreding beging en de vierde keer sinds 2011. Die opstapeling deed de bond ertoe besluiten Griffin een wedstrijd aan de kant te laten, een beslissing die Griffin nog wel lijkt te willen aanvechten.

Teamgenoot Bernard Pollard, die al vaker in aanraking is geweest met de NFL, besloot op Twitter zijn steun te betuigen aan zijn ploegmaat. “We wear pads for a reason! Take the Defense off the field! You fine us for playing ball! 1 man and his minions. Show me where the $ going!”, aldus Pollard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *