Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lions eindelijk succesvol op Thanksgiving

Het heeft negen jaar geduurd, maar gisteren mochten de Detroit Lions eindelijk weer eens een overwinning vieren op Thanksgiving. In het eigen Ford Field werd Green Bay gemakkelijk opzij gezet: het werd 40-10 voor de ploeg van Jim Schwartz.

De start was voor beide ploegen matig, maar met name Detroit moest duidelijk de Thanksgiving-demonen van zich af schudden. De thuisploeg wist de bal redelijk makkelijk te bewegen richting de endzone, maar door turnovers van Reggie Bush en Matthew Stafford kwamen er geen punten op het bord. Sterker nog: Stafford’s fout kostte de ploeg zeven punten. Morgan Burnett pikte de bal namelijk op en retourneerde hem naar het doelgebied van de Lions. De Packers namen daarmee verrassend een 10-3 voorsprong en de fans van Detroit werden alweer rusteloos. Die zagen hun team namelijk de afgelopen negen edities op Thanksgiving verliezen.

Nog voor rust zette de ploeg de achterstand echter recht. Een touchdownpass naar Jeremy Ross en een touchdown van Bush zorgden voor een 17-10 ruststand. De Packers konden er offensief niets tegenover zetten. Matt Flynn leidde de aanval, bij absentie van Aaron Rodgers, maar kon geen potten breken. Het gebrek aan luchtwerk drukte Eddie Lacy in de problemen, want de rookie kon geen enkel gaatje in de defensie vinden.

Na rust gingen de Lions rustig verder waar ze gebleven waren: aanvallen over de grond. Bush en kompaan Joique Bell waren superieur en niet te stoppen voor de Lions. In totaal noteerde de Lions 241 rushing yards en ook Stafford deed een duit in het zakje met 330 yards door de lucht, waaronder wederom een touchdown naar Calvin Johnson. Het totaal aantal yards voor de Lions: 561. Het totaal aantal yards voor de Packers: 126. Het illustreerde de dominantie van de ploeg van Schwartz, die na de wedstrijd uiteraard tevreden was over de score. Na een aantal lastige wedstrijden was het dus weer een overwinning voor de ploeg. “Het is makkelijk om te twijfelen over jezelf als je een paar wedstrijden verliest, zeker op de manier waarop wij ze verloren, en te denken: ‘daar gaan we weer’. Er waren ongetwijfeld mensen die dat dachten, maar niemand aan onze zijlijn in ieder geval.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *