Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘NFL onderzoekt Tomlin’s block’

Het was een wenkbrauw-fronsend moment in de wedstrijd tussen de Pittsburgh Steelers en Baltimore Ravens. Jacoby Jones was bezig aan een prima return, Mike Tomlin stond aklig dichtbij het veld en sprong net op tijd ‘aan de kant’. Het forceerde Jones naar binnen en voorkwam misschien wel een touchdown. De NFL gaat nu bekijken of Tomlin kan worden vervolg voor deze actie.

De experts zijn het er eigenlijk wel over eens: wat Tomlin flikte kan niet. Ten eerste had het een penalty moeten zijn, want hij kwam met zijn voet in het speelveld, en ten tweede toont het opperste onsportiviteit van de jonge coach van de Steelers. Net na een touchdown van de Steelers ving Jones de bal en stoomde hij langs de zijlijn op, totdat Tomlin ‘weg’ sprong (in de praktijk hinderde het Jones alleen maar meer) en zo misschien wel een touchdown voorkwam. Jones wees gelijk naar de coach en hoopte op een vlaggetje, maar dat kwam er niet. Tomlin kwam ermee weg, maar verloor uiteindelijk wel: 22-20.

Nu krijgt de actie dus toch een staartje. De NFL gaat komende week bekijken of er maatregelen volgen, voor zowel Tomlin als de official die de straf had moeten uitdelen. Tomlin zelf is zich van geen kwaad bewust. “Ik kijk de returns altijd op het grote scherm”, zo verklaarde hij het feit dat hij met zijn rug naar het spel stond. ”Het geeft me een beter perspectief. Ik besefte me niet waar ik was toen hij vrij kwam en zag op het laatste moment hoe dichtbij het veld ik was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *