Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dolphins overstijgen Steelers op het nippertje

De Pittsburgh Steelers en Miami Dolphins gingen tot het gaatje. De bezoekers uit Florida gingen met een 34-28 overwinning aan de haal en blijven daardoor kanshebber op de playoffs. De Steelers zijn door het tweede cruciale verlies achter elkaar waarschijnlijk uitgespeeld.

Receiver Antonio Brown werd eigenlijk de schlemiel van de avond. Bij de allerlaatste kans bij een potje overgooien leek hij de doorbraak gevonden te hebben op weg naar de winnende touchdown. Ondanks dat het gaatje groot genoeg was, plaatste hij zijn linkervoet half op de zijlijn, waardoor de score werd geannuleerd.

De Dolphins waren daarbij eigenlijk de baas in Pittsburgh. Ondanks hun warme thuisbasis, hadden de gasten uit Miami weinig moeite met de sneeuwvlokjes. De ruzie in de kleedkamer tussen de offensive linemen lijkt overwonnen en de touchdown van runningback Charles Clay was daarvan de belichaming. Met nog ruim twee minuten te spelen liep hij over de Steelers defensie heen te lopen voor de –naar later bleek- winnende score.

De Miami Dolphins zitten nu op het vinkentouw voor de playoffs. Hun 7-6 record is hetzelfde als dat van de Baltimore Ravens. Maar de tiebreaker is in het voordeel van de Ravens. Iedere misstap van hen brengt een winnende Dolphins-formatie echter in de playoffs. De Steelers zijn met 5-8 eigenlijk uitgespeeld en kunnen alleen in theorie nog het seizoen verlengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *