Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Weer miraculeuze ontsnapping Patriots

Another week, another comeback. De New England Patriots hebben op spectaculaire, en ietwat discutabele wijze, gewonnen van de Cleveland Browns. Dankzij twee touchdowns in de laatste twee minuten bleven de punten in Foxborough. Het werd uiteindelijk 27-26 voor de thuisploeg.

Het waren geen geweldige weken voor Patriots-fans met hartklachten. Tegen Denver stond de ploeg in de rust met 24-0 achter, vorige week moest er wederom een comeback aan te pas komen tegen Houston. Beide duels werden echter wel gewonnen en dat betekende dat New England een ferme grip heeft op de AFC East. De horde Cleveland leek op voorhand geen probleem, maar de Browns bewezen dat ze niet zomaar ten onder gingen. Sterker nog: de Browns speelden Tom Brady compleet uit de wedstrijd. Hoewel de ploeg aanvallend afhankelijk was van fieldgoals, wisten de Patriots helemaal niks te bakken. Brady leek niet op een lijn te zitten met zijn receivers en was zelf ook niet scherp. Het resulteerde in een verrassende 0-6 ruststand en opvallend genoeg geen enkele catch van Rob Gronkowski.

Hoewel de Patriots meesters zijn in het aanpassen in de rust, duurde het tot het vierde kwart voordat er schot in het spel van de Pats kwam. Eerst scoorden Gary Barnidge en Josh Gordon touchdowns voor de Browns om het maar liefst 19-3 te maken, voordat de Pats wakker werden. Shane Vereen wist de endzone te vinden en zijn ploeg hoop te geven, voordat de Browns het complete veld overstaken en Jordan Cameron het verschil op 12 punten bracht. Elk momentum dat de Pats genereerden werd door de Browns hardhandig de grond in gestampt. Het leek dat ook een gespeelde wedstrijd toen Brady de bal kreeg met iets meer dan 2:30 op de klok en een flinke achterstand.

De Patriots blijken echter over heel wat levens te beschikken. Edelman scoorde met iets meer dan een minuut te gaan de aansluitingsscore om de stand op 26-21 te brengen. Omdat de Pats echter geen time-outs meer hadden moesten ze de onside kick heroveren en dat gebeurde ook. De korte kickoff van Gostkowski belandde via een Browns speler in de handen van een Patriot, met iets meer dan 40 yards voor de boeg. Die werden snel overbrugd door een controversiële pass interference-penalty tegen de defensie van de Browns. Josh Boyce werd licht aan de arm gegrepen, maar de dichtstbijzijnde scheidsrechter gooide resoluut zijn vlag. Het leverde de Pats een first down op, op de drempel van de endzone, en dat kansje liet Brady niet onbenut. Hij vond Amendola voor de score en de voorsprong van 27-26. Het was een halve minuut nog even billen knijpen, toen de Browns na een aantal pogingen een fieldgoal van 59 yards mochten proberen, maar de kick van Cundiff bleek te weinig lengte te hebben en dus wonnen de Patriots opnieuw een nagelbijter.

Het enige smetje (en een flinke ook) op de overwinning was de waarschijnlijk ernstige blessure van Rob Gronkowski. De tight end werd in de tweede helft vol op zijn knie geraakt en ging met de golfkar van het veld af. De eerste testen wijzen op een gescheurde kruisband, wat een aderlating zou betekenen voor de offense van New England.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *