Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Asomugha hangt zijn pads aan de wilgen

Het zit erop voor Nnamdi Asomugha. Twee jaar na het tekenen van een mega-contract bij de Philadelphia Eagles gaat de cornerback met pensioen. Ooit werd hij gezien als de beste defensive back van de NFL, maar dat kon hij bij de Eagles niet waar maken. Hij zal met de VUT gaan als een Oakland Raider, de ploeg waar hij zijn meeste successen boekte.

Elf jaar heeft Asomugha in de NFL getackled. Zijn beste jaren kende hij in Oakland, waar hij uitgroeide tot de beste mandekker in de NFL. Achtmaal reikte hij tot de Pro Bowl en twee keer was hij zelfs All Pro op zijn positie. In 2011 leidde het tot een flinke payday bij de Philadelphia Eagles, die hem over vijf jaar een gegarandeerde soms van $25 miljoen beloofde met een aantal flinke prestatiebonussen er bovenop. Vanaf dat moment ging het echter slecht en de Eagles besloten afstand te nemen van zijn diensten. Hij probeerde het nog even bij San Francisco, maar ook de Niners zagen in dat Asomugha zijn beste tijd heeft gehad.

Vrijdag nog maakt de cornerback bekend dat hij met pensioen zal gaan als een Raider tijdens een persconferentie in Oakland. Willie Brown, Charles Woodson en Lester Hayes, alles legendarische cornerbacks van de Raiders, zullen daarbij aanwezig zijn. Het is een treurig einde voor een van de beste cover corners van de NFL. In totaal onderschepte hij 15 passes en wist hij 80 keer de bal te onderbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *