Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Snelheidsduivel Clowney weer over de schreef

Jadaveon Clowney maakt het NFL-scouts niet bepaald makkelijk om hem een goede beoordeling te geven. Waren de kritieken aan het begin van het seizoen nog lovend, naarmate het seizoen vorderde zijn de vraagtekens steeds groter geworden. Ook naast het veld zorgt hij voor een aantal problemen, want van de week kreeg hij voor de zoveelste keer een flinke boete voor te hard rijden.

Het incident gebeurde voordat de Gamecocks op het vliegtuig stapten richting Florida. Daar speelt het team de Capitol One Bowl tegen Wisconson, en dat is tevens de laatste wedstrijd van Clowney als een lid van South Carolina. Dit voorjaar gaat hij namelijk naar de NFL en zijn talent is onmiskenbaar. Zijn gedrag op het veld, en ook ernaast, doet echter wenkbrauwen fronsen. Voor de tweede keer in drie weken reed hij namelijk flink te hard. Reed hij eerst 40 mijl (!) boven de toegestande limiet, ditmaal overschreed hij die limiet slechts met 25 mijl. Het zijn forse boetes, maar zijn coach Steve Spurrier maakt  zich geen zorgen. “Binnenkort kan hij die boetes binnen een week betalen.” That’s the spirit..

Of de NFL-directeuren er ook zo over denken valt nog te bezien. De laatste jaren vielen ‘bad boys’ steeds verder in de Draft en Clowney heeft het afgelopen jaar laten zien dat er nog wel wat vraagtekens bij zijn naam staan. Zo werd zijn ‘motor’ in twijfel getrokken, leek hij niet erg geïnteresseerd en gemotiveerd op het veld en liet hij nog wel eens een wedstrijd schieten met twijfelachtige blessures. Al met al geen goede voorbereiding op de belangrijkste dag in zijn leven: de eerste ronde van de NFL Draft, aankomende april. Het is te hopen dat hij de komende maanden alsnog indruk kan maken met de verschillende work-outs en interviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *